Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2014 20:23 - Какво предсказа Ванга за 2014?
Автор: pintev Категория: Новини   
Прочетен: 3927 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.07.2014 14:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Завещнието на Ванга и пилетата на времето

 

image

 

Отново започнаха спекулации с името на Ванга, както след всяко значимо събитие.След потопа, почернил България пак започна да се върти старата плоча: "Предрекла е наводнението, казала е, че през късна пролет ще плуват трупове". Записал го някакъв съветски изследовател, който никой не го е виждал и на снимка.Анатолий Любченко. Дали да съществува? И да е реален човек бившето КГБ го крие. По-вероятно е обаче да си го е измислило. Реших да публикувам няколко текста, които разглеждат Ванга от различна гледна точка. Този е от книга за пророчиската, на която съм издател. Вътре се цитира Стилиян Иванов, режисьор , израснал край пророчицата. Думите му добре обясняват природата на спекулациите. Именно той е човекът, който е бил край Ванга преди да я откарат  насила в Правителствена болница. Никакъв Любченко не е имало там. Това е само за загрявка. Ще има още доста....Ето началото на една необикновена книга, която се дописва сама. Беше , посветена на Ванга и 2012,но се говори и за 2014 г.

 

 

 

На колко години бяхте, като ослепяхте?

 

 

 

 

 

- На четиринайсе години, момиче големо бех. Един ветер ме задуха, една вихрушка ме завърте, напълниха се очите с песък и от пeсъко джамчетата на очите се повредиха...

Бех у едно село, татковото село, на двайсе километра от Струмица, това село се казва Ново село, с моя братовчедка бех, жива е и сега. Она се беше качила на едно магаре, а мен ме е страх да се качам на магарето, одам по нея и она падна от магарето. Сигур много я е заболело, она плаче и аз и викам, айде стани, ма! Стани, стани и доде се разправяме, една силна буря, една вихрушка, силен ветер как ме зави, как напълни очите и по-натам не знам.

 

 

 

 

 

Из разговорите на Ванга с проф. Шипковенски

 

 

 

 

Най-прочутата пророчица на XX век, сляпата българка Вангелия Гущерова - Ванга, отново е в устата на сънародниците си, а и на милиони други хора по планетата. Сигурно, защото сега светът преживява тежки времена, както когато тя започва да пророкува в началото на Втората световна война. По собствените и думи, тогава през 1941 г. при нея, пред къщурката й в родната Струмица, тогава част от Югославия, се появява божествено красив конник, излъчващ ярка светлина, богопдобен висок мъж с приказни златисти доспехи, който слиза от белия си кон, за да и каже, че тя е определена:  

 

 

да предсказваш на живи и мъртви, защото светът ще се обърка и много народ ще се изгуби.”

 

 Така и става. Ванга тайничко споделя, че конникът е Христовият апостол свети Йоан. Свързват го и с тракийския Херос. Ванга още по-тайно признава, че той казва и друго, което по разбираеми причини през социалистическата епоха пророчицата споделя само с малцина:

 

 

 

 

 

 

Трябва да кажеш, че ще има световна война и тази война ще я започне Сталин.”

 

 

 

 

Бившият съветски разузнавач Виктор Суворов, който написа поредица от книги за митовете около Втората световна, твърди че съветският диктатор Йосиф Висарионович Сталин де факто започва войната на 19 август 1939 г., давайки директива за тайна мобилизация на въоръжените сили на СССР, а по-късно разпраща запечатани в пликове заповеди за нападение над Германия, които трябва да се отворят на определена дата, за да започне офанзивата. Адолф Хитлер го изпреварва с две седмици и напада. Дали е така? Историята се пише от победителите, а те често премълчават неудобните факти...

 

 

 

 

 

В книгата си “Психични явления зад желязната завеса”, издадена в САЩ още през 1970 г., авторите Шийла Острандер и Лин Шрьодер пишат:

 

 

 

 

 

Не бива да се изненадвате, че малка България има модерен, пръв в света институт по сугестология, в чиято дейност участва и Ванга Димитрова. Българското правителство е направило световен прецедент при изучаване на ясновидството. Българите трябва да бъдат поздравени за това, че са били достатъчно интелигентни и смели да започнат изследване в тази важна и ценна област от забуленото царство на човешкото познание. Ако те доведат до положителни резултати, може би малка България един ден ще се смята за страна, донесла на света най-голямото откритие на всички времена.”

 

 

 

 

Институтът по сугестология изследва феноменалните възможности на Ванга и силата на въздействие на нейното биополе.

 

 

 

 

 

Резултатите бяха невероятни, може би това я спаси от интерниране и получи официално разрешение да помага и лекува хора. Това беше първата лаборатория по парапсихология в социалистическа страна”, казва след години проф. Георги Лозанов, който ръководи научната работа с пророчицата.

 

 

 

 

 

Българите обаче там си и остават. Институтът е разгромен още през 1979 г., а световноизвестният учен, създал уникален метод за учене на езици, е наврян в миша дупка, после дори е прокуден от родината си. И досега не разбира каква е вината му.

 

 

Днес едни уж духовни и богобоязливи люде искат да анатемосват Ванга от висотата на амвоните си и дрънкат глупости по телевизиите, други говорят чули-недочули, преиначават казаното от нея така, както им отърва на тях. За политиците да не говорим. Трети обаче се опитват да разберат дарбата й в светлината на хилядолетното развитие на човешката душа и нейните тайни, дадени от Бога. 

Може би точно тогава ще се докаже, че Вселената е гигантска холограма, т.е. всеки неин атом е образ и подобие на Мирозданието, а във всяка една частичка от захарчетата на Ванга се съдържа информация за цялото. 

 

Близкият приятел и градски на ясновидката, ексцентричният и самобитен композитор Петър Баков свири на тарамбука и пее една песничка, съчинена от него самия. Тя започва така:

 

 

 

 

 

 

 

 

Касандра си ти, Ванга, преродена от вечността”

 

 

 

 

Дори няма представа колко е прав този човек, древните оракули Касандра, Пития, Сибила наистина продължават да говорят през нейната уста за хората от бъдещето. Правят го чрез мистичната си енергия, която е извирала по българските земи от началото на времената и ще продължи до края им. Един от най-значимите и извори е великото светилище, което в древността е някъде около местността Рупите, където Ванга пророкува. Надявам се тази книга да ви даде бегла представа за мистичната история на това изключително място.

 

 

 

 

За 100-годишнината от рождението на Ванга режисьорът Стилиян Иванов отново издаде филма си за последните земни дни на пророчицата, за последните и думи, за последните и часове на Рупите. Жива.

 

 

 

 

 

Да спрат да гледат единия какво има в паницата на другия!”

 

 

Филмът е озаглавен „Вангя”, както я наричат хората от нейния край. Самият Стилиян Иванов е тамошен и от малък вижда и чува чудесата на пророчицата. Ето какво ни разказа той за тази среща-сбогуване с ясновидката:

 

„Когато отидохме, започнахме: ”Лельо Ванге, как си, що си, един час се загуби, а тя: „Седете да почваме!” За първи път започнахме така. И тя заразказва неща, при които косата ми настръхна. Разбирах, че го казва като послание. Вече нямаше общи неща.

 

 

 

 

 

 

 

Няма да се боите! Лошото вече отмина! Идва доброто! Още няколко години! Ама за да стане народът, требва да спре да завижда!...”

 

 

 

 

„Така говореше леля Вангя”, разказва Стилиян Иванов. Чрез филма му тя прави своето духовно завещание, в което зове българите да са по-добри, да се обичат, за да тръгнат напред и нагоре. Което е същото като „Да спрат да гледат единия какво има в паницата на другия!

 

 

 

 

За това ни заклева тя пред камерата му. Казва често също, че „не е важно какъв си, а дали си добър човек.

 

 

 

 

Екипът на филма си тръгва, а на следващия ден я откарват, без да я питат, на „лечение” в Правителствена болница в София, където тя угасва.

 

 

 

 

 

„Вангя” е единственият филм, в който пророчицата сама иска да се снима, настоява да побързат с него, а даже лично режисира част от кадрите, давайки акъл за всякакви подробности, включително как точно трябва да се снима и какво да я питат. Просто тя знае, че времето и на тази земя свършва, знае, че трябва да каже последната си дума пред хората, които цял живот са и вярвали, че и на техните потомци навярно.

 

 

Когато Стилиян Иванов отива при нея с екипа си, той си няма никаква идея, че някой ден ще снима и други документални филми. Това тогава изобщо не му идва на акъла. Той е млад човек. Вълнуват го забавни програми, музикални клипове, красиви певици с нежни гласове, светлинни и звукови ефекти.... 

При тази последна среща Ванга обаче категорично го насочва към документалистиката, а след години той създава два великолепни документални филма, посветени на култа към Богинята майка в Анатолия през древността, както и лентата за митичния родопски певец Орфей.  

 

Колкото и невероятно да звучи точно тези две фигури, изплували от най-древните предания, са от голямо значение за разгадаването на част от тайните на Ванга в светлината на вечните тайни на Битието. А тя насочва младия режисьор точно по този път. Това може и да е случайност, ама надали. При Ванга случайностите имат почти винаги закономерен характер.

 

 

 

 

 

 

 

 

Историята с режисьора ми прозвуча като приказния мотив, който фолклористите и учените, изучаващи митовете, наричат: „поставяне на изпитание пред културния герой”. Потърсих Стилиян Иванов и помолих да разкаже повече подробности, за да се отърся от тази налудничава идея, но срещата само засили потока на странните мисли. Освен разказа за филма и завещанието и той ми предаде с нейните думи една от притчите на Ванга, както и случката с „пилетата”, които и донесли като подарък, две птичета от далечната приказна страна, наречена Индия, два индийски синигера, изпели пред нея чудни истории. В митовете и житията разбирането на птичия език е привилегия на хората и боговете, които притежават магическа власт над природата. Буда беседва с птиците, а свети Франциск им проповядва. Така и тя. Тези синигери ме накараха да се замисля за бъдещето ни, но и за връзката на Ванга със старите учения, с мъдростта на земи, които се простират през девет планини в десетата, през океани и морета. И в крайна сметка да напиша тази книга. Затова предавам целия му разказ дума по дума...

 

 

 

 

 

Говори Стилиян Иванов:

 

 

Факт е, че когато правихме филма през 1996 г., не съм имал намерение въобще това да ми стане професия, кариера някаква. Това съм учил, това съм искал да правя-забавни програми, не документалистика. Докато почиваше екипът й казах: „Лельо Ванге, много-много не ми е отвътре това”. Тя отговори: „Това ке е”. Аз си викам наум: „Божее... Аз какво искам, а тя сега какво ми приказва.” Ама нали никога даже не ми е минавало през акъла да й кажа „не”, това е абсурд..., тя от малък ми е помагала. Помислих си: „Може вече и да не познава.” Тя с този филм ми подсказа неща, които тогава са били много далече от съзнанието ми. Някои казват: „ Ванга е телепат. Чете мислите.” Не може обаче да ти прочете мисли, които изобщо нямаш. Тя ме е насочвала, а аз се дърпам, защото исках да снимам забавни програми...”  

 

Ванга има една много хубава история, която обича да разказва. Каза я, когато събориха мавзолея на Георги Димитров. Това беше много болна тема тогава. По този повод леля Ванга изведнъж започна да говори как Господ изпратил един от ангелите си на Земята, за да види какво става под нея, та после да му докладва. Той се върнал след време и казал: „Ами нищо не видях. Само бели кости, това е.” Господ го попитал: „Видя ли кой е генерал, кой цар, кой слуга, кой войник?” Не е ясно. Пред смъртта всички сме равни. Човек трябва да живее така, че да знае, че никой не е повече от другия. Това изречено с нейния глас особен, по начина, по който говори тя, звучи убийствено.”

 

 

 

 

 

 

-В състояние на транс често ли изпадаше? - попита някой.


 

 

 

 

- Периоди на транс в по-предните години Ванга много често е получавала. С годините тези състояния намаляват. Аз си го обяснявам с друго. Тя постепенно минава в едно такова междинно състояние между два свята. Трансът е начин да се откъсне, за да отиде и да общува с някакви други сили. То нейният живот си беше такъв.



 

 

 

 

 

Когато й подарихме за Нова година едни индийски синигери...

 

 

 

 

Защото на леля Ванга какво да подариш, тя няма нужда от нищо, каквото и да и дадеш, тя го държи в ръцете си малко и го маха. Ако занесеш шал, ще си го сложи. Тогава и бяхме на гости с продуцента Деян Неделчев и актрисата Невена Коканова. Невена вика: „Аз съм и купила шал. Да не вземете и вие да подарите шалове, три шала да донесем, няма да стане това, няма да стане.” Ние мислихме, мислихме и взехме два индийски синигера. Искахме да е нещо рядко. Като влязохме в къщата и, тя започна да говори общи неща: „Къде сте, що сте?”, такива работи. По едно време взе да разрежда приказките и двадесет минути я отнема. Само ние говорим, защото не може да започнеш да я ръчкаш, за да приказва. След тези двадесет минути се сепна и каза: „Иий, тия пилета колко отдалеко идват, какви неща ми разказаха.”

 

 

 

 

С Невена си говорихме тогава, че тя вече много често започва да „вижда” само от един предмет. Няма нужда да й носиш бучка захар, няма нужда да й разказваш какъв си. Тя го хваща и по нишката, по нишката - започва да говори.”

 

 

 

 

Тук историята на режисьора свърши, но се появиха нови необикновени въпроси. Като този:

 

 

 

 

 

Какво ли са казали тези индийски пилета на Ванга?

 

 

 

 

Дали са и изпели нещо за пременените като булки крави, преживящи навсякъде из родината на Ганди, за огромната снежнобяла статуя на Шива в средата на свещената река Ганг, за малките йоги, които висят с въжета от вековни дървета, за мъдростта на махатмите, за киселото мляко, което ядат и там, за това, че се говори как точно Индия е най-древната родина на българите.

 

 

 

 

Нищо чудно да са разказали и своята собствена история, притчата за това как на пъпа на бог Нараяна, който се смята за едно от превъплъщенията на Вишну, пазител на Вселената, пониква и израства самото космическо дърво. В клоните му пеят две птичета, кой знае, може да са и синигери. Това са: Агни – огънят, и Индра - бог на водите, от чийто сблъсък е създадена Вселената.

 

 

 

 

Може да са й изчуруликали също, че тя пророкува върху развалините на най-стария и почитан в древността храм на Зевс, чиито култ тръгва от племената, живели в земите около Рупите, да са и припомнили как са пеели и преди хиляди години в дърветата на свещения му дъб...

Или са казали нещо за идващата 2014 г., нещо, което мъдреците знаят отдавна?
Очаквайте следващите глави....




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031