Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2016 14:43 - Прекратиха проверката срещу Лозан Панов, но инквизицията е тук
Автор: pintev Категория: Новини   
Прочетен: 682 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.01.2016 14:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Етичната комисия на ВСС е прекратила проверката срещу Лозан Панов. Само, защото се страхуват от лавинообразната подкрепа, която получава срещу подставените лица на КОЙ
Месец след предизвикалата огромен обществен интерес реч на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов Етичната комисия на Висшия съдебен съвет се занима с посланията на висшия магистрат.
Съдебните кадровици бяха сезирани от гражданското сдружение "План Б", от което настояват срещу Панов да бъде образувано дисциплинарно производство, съобщи БНР. Близо 150 съдии от цялата страна подкрепиха думите на Лозан Панов, внасяйки подписка във ВССimage, която трябваше да бъде част от материалите по случая.   От гражданската организация "План Б" обявиха, че речта на Панов е политическа, а според Кодекса за етично поведение на магистратите те нямат право да участват в партийно-политическа дейност и да се намесва в политически или бизнес среди на влияние. В тази организация има няколко човека, апропо, всичките не КОЙ. Не приемайте това като размахване на пръст, призова в предаването "Преди всички" на БНР председателят на Етичната комисия Ясен Тодоров. Той отрече „медийните внушения“, че Етичната комисия ще действа като трибунал на инквизицията, а самият той като папа Климент Осми, който ще изпрати на кладата Джордано Бруно, т.е. Лозан Панов, с думите: Естествено, че няма такова нещо. Лозан Панов може да не е Джордано Бруно, но инквизицията съществува. Отвод няма да си направя и няма да дам никакво предварително становище за решението на комисията, подчерта Ясен Тодоров и припомни, че според различни изказвания в публичното пространство много хора са определили речта на господин Панов като една от най-силните политически речи. Излиза, че думите "Не на страха“ са политически. Така ли? Че наше задължение е да бъдем страхувани, а който се възпротиви е за позорния стълб. Т.е за кладата. А на нея отдавна е българската Темида. Кого страхува Лозан Панов ? КОЙ се страхува от Лозан Панов, ако искате. Прекратиха проверката срещу Лозан Панов, но инквизицията е тук.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031