Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2016 15:39 - Проклятието над съкровището на Императора /1 част/
Автор: pintev Категория: Новини   
Прочетен: 1964 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageСЕДМИЧЕН ТРУД , Светослав Пинтев
 
 Проклятието на убития иманяр номер 1 Желязко Колев Демирев, прочут с прякора Императора, виси като Дамоклев меч над цялото братство на търсачите на съкровища, разказват наши информатори сред тях. Голяма част от ровещите земята за антики са в непресторен ужас.

"Ще умират хора, ако съкровището не бъде върнато на наследниците, а самите извършители ги чака страшна смърт", носи мълвата в техните среди. А това обърква бизнеса и изнервя големите играчи, затова може да доведе до трупове и без да има проклятие.
image
От полицаи, занимаващи се с този вид престъпност, знаем, че от предлаганите по световните аукциони антични монети, накити и други произведения на изкуството над 80% идват от България. Причината е хем, че земята е една от най-богатите в света на древни ценности, хем, че друга държава не би позволила подобно безобразие. Италия и Гърция например имат драконовски закони в това отношение, които на всичко отгоре се спазват.
Сегашните иманяри не са като онези от едно време, описани от Иван Хаджийски. Не търсят с модерните си металотърсачи за десетки хиляди евро легендарните съкровища на вехти войводи и товари със злато от приказките за пещерата Общата Мара в Троянския балкан. С уреди, които често са последния писък на техниката, те вадят артефакти от тракийската, елинската и римската епоха, за които всеки колекционер по света би броил много пари. Затова днешните предпочитат да се наричат търсачи на антики и презират предшествениците си. Което не им пречи да са същото суеверно племе като иманярите отпреди 100 години. С изключение на големите босове, които не се интересуват от бабини деветини, а от резултати, защото имат договорки с колекционери в чужбина. Не копаят, за да ги стигне проклятието, но кой знае, шепнат си бачкаторите от низините на този гигантски бизнес, които са се наплашили от задействаното проклятие от Императора към всички тях.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930