Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2016 08:20 - Методи Андреев: ДПС придобива черти на мафия
Автор: pintev Категория: Политика   
Прочетен: 952 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 10.01.2016 08:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageКаква партия е ДПС - проруска или протурска? Това беше темата на едно прелюбопитно интервю на Румен Леонидов, което беше излъчено в предаването „СЪботаж“ на БНР - с Методи Андреев, акад. проф. Григор Велев и отец Боян Саръев
ДПС не е партия, а бизнес корпорация, коментира депутатът Методи Андреев и поясни:

През последните шест – седем години започна да придобива черти на мафия, защото политиката на ДПС, нейните лица проникнаха във всички сфери на държавното управление, както в системата за национална сигурност, така и в бизнеса, прокуратурата, виждаме модела „Кой?“. Това е вторият успешен опит на Доган да създаде корпоратувен бизнес модел на базата на своите политически позиции. Първият беше „Мултигруп“.

Осман Октай също сподели мнението на Методи Андреев и подчерта:
За съжаление, ДПС е със затворен и капсулиран избирател, контролиран избирател, където нямат право да присъстват, където не се допускат другите основни политически формации, и се остави в ръцете на човека от сараите за употреба, за власт и кадруване , затова казваме, че ДПС вече не е партия, тя е корпорация с този постоянен избирател да обслужва зад кулисията тази мафия.

Коментирайки каква партия е ДПС – проруска или протурска
, акад. проф. Григор Велев припомни в ефира на „Хоризонт“, че преди години Ахмед Доган е бил този, който е казал, че пътят на България за Европа минава през Босфора:
, но през турските национални интереси. Второ, когато между Турция и Русия започва едно сближаване, ние не чухме реакция от страна на ДПС. Това един удивителен. В момента, когато тези отношения се развалиха, виждаме една екстремна реакция, включително до свалянето на председателя на партията. Тава са неща, които не трябва да се подминават.

На въпрос дали „Възродителният процес“, проведен от БКП, е репетиция, подсказана и одобрена от КГБ и от руските служби,
за саморазправата по-нататък с мюсюлманите в Русия, акад. проф. Григор Велев каза, че няма достатъчно убедителни доказателства за намеса на КГБ и руските служби:
Смята се, че това е една инициатива, разработена най-напред в отделни групи на БАН, на които е била поставена задача, как да се ограничи разрастването на турската общност. Аз лично смятам, че това е една чисто българска инициатива, тъй като никъде нямаме документи, че Съветския съюз по това време е подкрепял тази идея.
Според Методи Андреев обаче, за осъществяването на „Възродителния процес“ е имало руско съгласие:
По отношение на това дали КГБ е намесена във „Възродителния процес“, нека да е ясно следното нещо: в България, преди 10-и ноември, във всички специални служби е имало руски пълномощници, съветници. Аз смятам, че има поне руско съгласие то да бъде направено.



Тагове:   ДПС,   БНР,   турско,   руско влияние,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. aboychev - КАТО ДОБАВИМ
10.01.2016 09:06
И ТОВА
ЧЕ СПОРЕД ОЧЕВИДЦИ
КУФАРЧЕТО БОМБА Е БИЛО
(п)ОСТАВЕНО НА ГАРАТА
ОТ ЧЕРНОКОЖ (НЕГЪР) ГОВОРЕЩ РУСКИ ЕЗИК
СЛЕДВА ДА СМЕ НАЯСНО
ЧЕ "БЪЛГАРСКИТЕ" СЛУЖБИ
СА ИЗПЪЛНЯВАЛИ НАПЪЛНО ЗАСЕКРЕТЕНА
СПЕЦИАЛНА ОПЕРАЦИЯ НА КГБ
СЪС СТЕПЕН НА СЕКРЕТНОСТ
ДОПУСКАЩА НА ЕЗИКА НА КОНСПИРАТОРИТЕ
САМО УКАЗАНИЯ ВЪВ ФОРМАТ
ОЦУ - ОСОБЕННО ЦЕННИ УКАЗАНИЯ,
КОИТО И ДО ДНЕС СЕ ДАВАТ САМО УСТНО И НА ЧЕТИРИ ИЛИ ШЕСТ ОЧИ


цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031