Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2018 12:05 - Властта в Русия се разпада пред очите ни
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1430 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Андрей Пионтковски: По-отвратителен и страшен от самия Путин е само неговият "елит"

Властта в Русия се разпада пред очите ни

  image

Андрей Пионтковски

12MAR2018  

Руските военнослужещи в путинската хибридна война са основен "отпадъчен материал" 

Куфарите с кокаин в руското посолство в Аржентина означават, че то е било въвлечено в систематичен трафик на наркотици, казва известният анализатор

- Господин Пионтковски, през последните няколко седмици една след друга се стоварват негативни новини за Кремъл, при това понякога са повече от една на ден. Сигнал ли е това, според Вас, за близка развръзка? Може ли да се говори, че прелетът на "черните лебеди"* в Русия е започнал? 

- Тази серия от провали е проява на най-дълбока стратегическа криза на путиновата престъпна система на властта. Провал на всички негови външнополитически и вътрешнополитически тези. Това винаги се случва в страна, която е понесла военно поражение. А ние вече 4 години сме в състояние на хибридна война с целия свят, и това не е мой термин, това е термин на кремълските пропагандисти. Те от самото начало говорят за четвърта Световна война, като реванш за изгубената трета Студена война.

Първо, режимът понесе фундаментално, метафизично поражение в Украйна. Помните ли онази кремълска еуфория от пролетта и лятото на 2014 година: "Крим-е-наш", "Новорусия", "Руският свят", "10-12 нови руски области"? 

Престъпният замисъл на Путин беше да провокира етническа война между руснаци и украинци. Той се надяваше, че рускоезичното население, етническите руснаци ще подкрепят нацистката концепция за "руския свят". През 2014 година в годишната си пресконференция Путин обяви, че свещено задължение на Кремъл е да защитава не руските граждани, а така наречените "съотечственици, етническите руснаци в целия свят".
Това са същите лозунги, с които започна Втората световна война, копие на външната политика на германския райх от 30-те години на миналия век. 
Но, сметките му се оказаха погрешни, а замисълът му се провали. Мнозинството от руското население на Украйна отхвърли тази фашистка концепция, хората останаха верни на украинската държава и на нейния европейски избор. Руснаците се сражават заедно с украинците с путиновите окупатори. "Новорусия" се спихна до бандитската "Лугандония"**

И една от причините, вероятно, най-главната, за сирийската авантюра на Путин е стремежът да бъде отвлечено вниманието от украинския провал.

- С какво си обяснявате факта, че въпреки предизборната кампания, до деня на прословутото годишно "послание", Путин беше изчезнал? 

- Преди всичко с чудовищното военно поражение в нощта на 7 срещу 8 февруари в Сирия. Вече е ясно какъв е бил замисълът на операцията и как е била проведена. Загинаха руски военнослужещи, които в путоновата хибридна война са основен "отпадъчен материал" - те са наемници на частна военна компания, и руското ръководство формално не носи отговорност за тях.

Но от прихванатите телефонни разговори на собственика на компанията Евгений Пригожин с администрацията на президента стана известно, че тази авантюра също е по пряка заповед на Путин. Впрочем, кремълските пропагандисти се изпуснаха за тези планове няколко дни преди това. В статия в "Експрес" те разсъждаваха за "необходимостта американските окупатори да бъдат изчегъртани от Сирия и да бъдат завоювани нефтените заводи". Замисълът на операцията е бил прост: за бъде завзет заводът, контролиран от кюрдите и техния щаб, където се намират американските съветници.

В Кремъл са си мислели, че американците просто ще се разбягат, а пък те нанесоха съкрушителен контраудар, демонстрирайки, че тяхната военна машина е просто от друга лига в сравнение с възможностите на Кремъл в Близкия Изток.

Вие разбирате, че във всяка друга страна загубата на стотици военнослужещи в резултат на бездарна и лъжлива операция и последвалият след това отказ на държавата да ги признае, би предизвикало грандиозна политическа криза - оставка на цялото правителство, президента. Би бил обявен национален траур.

За Путин случилото се се оказа твърде неприятен удар. Той страхливо се скри за няколко седмици, отмени всичките си пътувания, участията му в предизборната кампания.

Всичко това още повече сгъстява атмосферата на пълен провал и крах на режима в Русия.

И, накрая, обръщението му към Федералното събрание. Това беше ужасно зрелище. Непрестанно кашлящото плешиво старче се покатери на трибуната и два часа размахваше пред целия свят ядреното си пиш...ле, демонстрирайки стари анимационни филмчета на ужасите. С грамаден ентусиазъм Крим Пут Ин разказа как може да унищожи САЩ. Извинете, но това е известно още от 1962 година, от времето на Карибската криза. Както и това, че САЩ, не по-малко гарантирано може да унищожи СССР (Русия).

По-отвратителен и страшен от самия Крим Пут Ин беше само неговият "елит", който прекъсваше обезумелия си господар с угоднически аплодисменти.

Именно политическата класа на Русия е отговорна за катастрофата на страната. Какви претенции можем да имаме към обикновените хора, които, първо, са слабо осведомени за това, което се случва, и второ, и главно - нямат никаква възможност да повлияят на ситуацията?! 

Но тези няколкостотин или няколко хиляди представители на така наречения елит (точно те бяха в залата по време на "посланието") прекрасно познават състоянието на нещата и щом преглъщат това поколение на "първото лице", значи страната е обречена, и в нея вече не съществуват никакви обратни връзки.

Съгласен съм с Вас, че непрекъснато се случват провали, поставящи под заплаха самата власт на Путин. Впрочем, изборите нямат никакво отношение към това, защото властта в Русия винаги е решавана от "вътрешния кръг", а не на избори. Не изключвам, че той може да загуби властта си по цисто физиологични причини, в края на краищата, от разпад на личността, но, опасявам се, това нищо няма да промени в Русия. Къде са тези хора, които могат да "подхванат" властта и да водят някаква що-годе осмислена политика, след като те преглъщат унизителното поражение в Сирия? 

- Следващият скандал - кокаиновият. Това какво е? Каква е версията - чухме прекалено много, за да се ориентираме в тях? 

- Да, това е класическата концепция на постистината. Помните ли как в Москва обясняваха свалянето на малайзийския самолет? В едно и също предаване по телевизията първо обявиха, че самолетът е свален от украински изтребител и веднага след това пуснаха репортаж, с демонстрация на карти и схеми от Генщаба обясниха, че е свален от украински "Бук". 

Сега е същата ситуация и затова спешно се подхвърлят десетки версии, за да объркат ситуацията.

Куфарите с кокаин в руското посолство в Аржентина означават, че то е било въвлечено в систематичен трафик на наркотици. Неразбираема е бурната дейност на Сергей Патрушев***, който летя и в Тайланд, авно да спасява "Рибката"****. А "Рибката" е още един "черен лебед", ако използваме тази терминология. 

Като цяло, и морално, и идеологически, властта се разпада пред очите ни, но в мен, а аз съм неин противник, няма никакъв оптимизъм по този повод, защото виждам цялата нищожност на руския елит и пълната липса на държавническо мислене. 

Нас ни чакат много тежки времена.


   Черен лебед - теория, разглеждаща труднопрогнозируеми и редки събития, които имат значителни последици. Авторът Насим Николас Талеб въвежда термина "Събитие от типа "черен лебед".
 **  Лугандония - така авторът нарича самообявилите се и непризнати "Луганска" и "Донецка" "народни републики".
*** Николай Патрушев-бивш офицер от КГБ, наследява Владимир Путин на поста директор на ФСС/КГБ в продължение на два президентски мандата. В момента е председател на Съвета за сигурност на Русия. 

Медии в Русия твърдят, че кокаинът, намерен в руското посолвство в Аржентина е транспортиран в Москва с неговия самолет.

****Анастасия Вашукевич (Настя Рибката) е руска компаньонка, която стана известна с това, че благодарение на нейни снимки в Инстаграм, опозиционерът Алексей Навални разобличи вицепремиерът Сергей Приходко, че е бил гост на яхтата на олигарха Олег Дерипаска, където двамата са обсъждали намесата в американските избори. Ден след ареста на Вашукевич в Тайланд Патрушев замина за югоизточната държава.

Източник: Русский монитор




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. bojil - Гледай го ти у копирача нагъл- тази ...
12.03.2018 16:53
Гледай го ти у копирача нагъл- тази идея за защита на собствения етнос а не гражданите я е откраднал от нас,тоя червен украинофоб!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4086067
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031