Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Текстове на журналиста Светослав Пинтев.
Автор: pintev Категория: Новини
Прочетен: 660765 Постинги: 372 Коментари: 155
Постинги в блога от 07.01.2016 г.

Не е възможно никой да ме страхува, каза изританият от ДПС бивш лидер на партията Лютви Местан на днешната си пресконференция. Очевидно , визирайки Делян Славчев Пеевски. Не отрече, че ще се заеме с нов политически проект.image

Каза, че няКОЙ от партията го е заплашвал по телефона , а след минути е свалена охраната му от НСО. Което е страшно, ако е истина.  Президентът не знаел нищо. Излиза, че ДПС командва службата...

Настъпих руска мина,използва метафора Местан.

След 12-дневно мълчание Местан се изправи срещу медиите, възмути се от медиите- бухалки и изреди техните епитети какъв развратник, предател, мръсник е.

Озъби се на две три истерични моми от тях и продължи.
"ДПС е устроено като партия, така че не може да понесе друг лидер освен почетния председател д-р Ахмед Доган", заключи Местан след близо три години начело на Движението. "Аз бях посочен за лидер на ДПС и нямам самочувствието, че съм бил избран за такъв.

Посочилият реши, че с тази пионка е дотук и е време за отстраняването му
, описа той взимането на решения в ДПС.

Местан леко иронизира Доган: "Не се чувствам компетентен да оценявам визионерската стойност на среднощни речи, чух доста констатации, но не и концепция".

Дитирамбите, които се пеят от Димитър Иванов, Божидар Димитров и Горан Симеонов,
звучат по-скоро като елегия, да не кажа реквием, обобщи той.

Трябваше да призная грешка на една правилна политика, вместо поне да бъда откроен като добър парламентарен оратор, добави той.

Той изброи и действията си, заради които според него е бил отстрелян и ги нарече

"седемте смъртни гряха".

Първият е решението след евроизборите 2014 г. кабинетът "Орешарски" да подаде оставка, но не каза нищо за съставянето на правителството и златния пръст на "Атака". Вторият - проектът "Южен поток" е възможен само със съгласието на евроатлантическите ни партньори и намекна за бизнес интереси на Делян Пеевски, но
остави на премиера Бойко Борисов да обяви фирмите.

Третият успех - позицията му за украинската криза и декларацията, осъждаща убийството на бившия опозиционер на руския президент Владимир Путин - Борис Немцов.

Четвъртият - систематичният опит за възстановяване на диалога вдясно, започнал с пиенето на кафе с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджали, защото прозрял простата истина, че пътят на ДПС към властта минава през дясното. Петият - възстановяването на диалога с Анкара и новата концепция за разширяването на ЕС на юг и югоизток, шестият - делото в Страсбург срещу поредицата присъди за агитация на майчин език, седмият - декларацията оправдаваща Турция за свалянето на руския самолет.

Според Местан декларацията му не е гаф. Пак повтори, че тя е писана в една от стаите на ДПС в парламента, заедно с негови колеги. Напомни, че е била приета с възторжени овации от депутатите му от ДПС, които по думите му били по съвест. Но вероятно и по съвест са гласували и за изключването ми заради същата тази декларация, но аз не им се сърдя, защото това е начин на мислене - няма значение кое е черно и бяло, важно е какво казва почетният председател на ДПС, добави той.

Влиянието на Пеевски е значително

Местан, за когото казват, че е настоявал за осветляването на бизнеса на депутата от ДПС трети мандат Делян Пеевски, беше доста обран в думите си  за него и не го назова нито веднъж.

На въпрос за влиянието на Пеевски в ДПС и в държавното управление, Местан каза: "Отговорът се знае - значително е" и добави, че това е усещането на голяма част от българските граждани, както и неговото.

На въпрос кой е предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС през юни 2013 г., той го усука: "Когато казах, че съм бил част от тази система, имах предвид, че съм участвал и във формализирането на подобни актове. Предложението за г-н Делян Пеевски е внесено от Пламен Орешарски, а предложението до него е подписано от Сергей Станишев и Лютви Местан". Не пожела да уточни дали е подписал под натиск.

Попитах го: "Просто кажете кой каза първи това име".
Той: "Колеги, дайте да не се връщаме на тези въпроси отново". Страхуват го, каквото и да говори.


 


Категория: Новини
Прочетен: 1022 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 08.01.2016 00:49
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Януари, 2016  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031