Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Текстове на журналиста Светослав Пинтев.
Автор: pintev Категория: Новини
Прочетен: 664871 Постинги: 372 Коментари: 155
Постинги в блога от 12.11.2020 г.

imageИзпълнителният директор на "Роснефт" Игор Сечин се готви за поста на Владимир Путин. Това заяви преди време в студиото на руското радио „Свобода“ икономическият експерт Владимир Милов от екипа на опозиционния лидер Алексей Навални.

Този въпрос сега пак излиза на дневен ред, защото Путин изглежда действително ще трябва да се лекува и е много вероятно да се оттегли през следващата година, както обяви политологът проф- Валери Соловей.

Сечин ли ще е наследникът?

Ще е интересно. Опозицията го обвинява в  огромна корупция и рядка  алчност. "Вие казвате, че Сечин трябва да разбира от икономика. Неговото разбиране за икономиката е примитивно. Той е като крокодил, който вижда добиче и забравя за всичко останало", категоричен бе Милов.

Сечин е много близък до Путин и е тясно свързан със

силоваците от ФСБ/КГБ ,

като често ги използва, за да погълне нечий чужд бизнес.

Изпълнителният директор на "Роснефт" е известен в родината си и като руския Дарт Вейдър.

Неговият възход започна с разгрома на Михаил Ходорковски и неговата петролна компания ЮКОС, припомнят от Радиото.

В Русия мнозина твърдят, че Сечин, който е филолог, специалист по португалски, в момента е по-силен от самия Владимир Путин, а и по-безскрупулен. "Ако някой  тръгне срещу Сечин, заложете на Сечин", казват уверено там. Ала в

битката за руски цар...

Там залозите са други.                                    
                Сечин подгони през 2017 г. тогавашния министър на икономическото развитие Алексей Улюкаев, който загуби поста си и беше даден на съд. П
олучи присъда от 8 години затвор при строг режим, след като бе признат за виновен за получаване на подкуп от над 2 млн. долара...

Игор Сечин подари през август на  Путин бутилка с ... нефт, както ще видите във видеото.

Във торото видео -разкритията на на Навални за Сечин:
Категория: Политика
Прочетен: 396 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 12.11.2020 22:54

Руският президент Владимир  Путин е изпратил пратеници в щаба на Джо Байдън, който беше избран за американски президент, твърди известният руски политолог Валери Соловей, позовавайки се на отличните си източници в Кремъл.

От щаба на демократа са уверили пратениците, че нямат намерение да въвеждат срещу Русия „санкциите от ада“, които биха унищожили руската икономика. В Москва не им вярват, смята той.

Метафизичният Кремъл, който сега се помещава в бункера на Путин, твърди, че  може да работи с всеки президент, но всъщност е много разтревожен. Никой не знае какво ще е отношението на бъдещата американска администрация към Русия.

Путин, който беше от първите държавни ръководители, които преди 4 години бодро приветства Тръмп за избирането му, сега запазва мълчание. Говорителят му Дмитрий Песков заяви, че Кремъл ще изчака официалните резултати.

Има едно много тревожно очакване и в руския елит. Победата на Байдън за тях означава, че щастието е обърнало гръб на Путин, окончателно, заяви още Соловей.

Гражданска война в САЩ няма да има, както се надяват някои в Русия, смята той.

Това е твърде голяма й важна страна, за да  й желаем друго. От стабилността в САЩ зависи в голяма степен стабилността в света. За американците бъдещата политика на на Байдън към Русия няма никакво значение, за тях ние сме третостепенна страна. Те са здрави егоцентрици в това отношение, интересуват се единствено от собствените си проблеми. Дай Бог и при нас да стане така, но ние нямаме свободни избори и следихме с възторг изборите в САЩ, категоричен е Соловей.  image

Категория: Новини
Прочетен: 583 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 12.11.2020 16:07
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Ноември, 2020  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30