Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Текстове на журналиста Светослав Пинтев.
Автор: pintev Категория: Новини
Прочетен: 665619 Постинги: 372 Коментари: 155
Постинги в блога от 17.11.2020 г.
Саудитска Арабия обмисля възможността за създаване на свои ядрени оръжи  съобщава Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, като цитира думите на първия дипломат на Рияд Адел ал-Джубейр.   Той отбеляза, че ако Иран се превърне в ядрена сила, ще го последват и други страни.
image

„Ако Иран разработи ядрена бомба, ще последваме този пример възможно най-скоро, заяви", саудитския  престолонаследник Мохамед бин Салман още през 2018 г. 
 
Саудитска Арабия е изградила с китайска помощ съоръжение за извличане на „жълт кек“ – концентриран уран, от уранова руда в стремежа на богатото на петрол царство да овладее ядрените технологии, писа тогава Wall Street Journal,   
Категория: Новини
Прочетен: 1040 Коментари: 2 Гласове: 4
Последна промяна: 17.11.2020 12:23
image Дългоочакваната новина съобщи ексклузивно пред Радио Стара Загора/БНР Ваня Манова, мениджър на Mаstercard за България, Северна Македония, Албания и Косово. 

Услугата Google Pay става достъпна първо за клиентите на финтех компанията Paynetics с техния мобилен портфейл Phyre. Достъп до Google Pay ще имат и клиентите на двата телекома A1 и Vivacom, както и на Българо – американска кредитна банка. За останалите банки и финансови институции това е бизнес решение. 

Най – голямото предизвикателство беше Google да оцени България като пазар с потенциал, подчерта Манова.

Актуално проучване на Мastercard за дигитално банкиране, проведено на европейско ниво, показва по- високия интерес към цифровите технологии и услуги на българските потребители спрямо тези в други държави на Стария континент. Според изследването 34% от българите вече ползват приложения на изцяло дигитални банки. За 70% от родните потребители най – важното предимство на мобилните разплащания е бързината.

Ръст на електронната търговия у нас отчитат в първите седмици на пандемията. 17% от българските потребители за първи път са пазарували онлайн, а много от клиентите са разширили асортимента на закупуваните продукти и услуги.

Нови функционалности, свързани с повишаване на сигурността на електронните разплащания, се имплементират и у нас:

„Ние въведохме стандарт, спрямо който всички банки и финансови институции ще въведат биометричната автентикация на своите клиенти. Нещо, което ще елиминира помненето на пароли и т.н. Само с утвърждаване на своята идентификация – пръстов отпечатък, лицево разпознаване - хората ще могат по възможно най-сигурен начин да потвърждават своите поръчки онлайн. И това е изцяло в съответствие с изискванията на европейските регулации, по – специално PSD2 за двуфакторна автентикация на клиентите. В България вече тази услуга се предлага“, каза още Ваня Манова.

Категория: Технологии
Прочетен: 475 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17.11.2020 12:06
imageОбщините и техните вечно гладни инспектори дават всичко от себе си да изсмучат и последната капка кръв на едва мърдащия чичко от сергията, който е наш татко, брат,  може да съм и аз. Продавал съм вестници, знам какво е, очертава се пак да продавам. Ако ги купува някой, разбира се. (И разпространителите на Делян Корпулентния  не ми приберат печалбата, много ясно) 

 

Отчаяният и притиснат в ъгъла човек е смъртоносно опасен за душманина си, повярвайте. Когато пък така е заклещена цяла нация, последиците са непредвидими. Не си правете експерименти с нас, другари и господа.  Куци и сакати монополисти и обикновени измамници дерат с протекцията на държавата по девет кожи, но остана само живо месо. Не забивайте повече ноктите си, ще ви ги счупят и натикат в гърлото.
Категория: Бизнес
Прочетен: 309 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 17.11.2020 09:46
imageВъпреки пандемията от коронавирус и факта, че голяма част от работещите изпълняват задълженията си от вкъщи, всички очакват с нетърпение предстоящите коледни и новогодишни празници. Тук има добра новина. Очаква ни дълъг маратон от почивни дни, пишат DarikNews.bg.   За Коледа почивката ще е най-дълга - цели 5 дни от 24 декември до 28 декември включително. Струпването на почивните дни се получава, защото 26 декември е обявен официално за празничен ден. Тази година той се пада в събота, което автоматично прави и понеделник почивен ден.    За Нова година също ще има струпване на почивни дни. 31 декември обаче е официален работен ден и ще се наложи да работим, освен ако не си вземем отпуска. 1 януари - петък е почивен ден и се слива със събота и неделя. Така отново ще имаме три почивни дни.
Категория: Новини
Прочетен: 658 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Ноември, 2020  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30