Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Текстове на журналиста Светослав Пинтев.
Автор: pintev Категория: Новини
Прочетен: 662852 Постинги: 372 Коментари: 155
Постинги в блога от 28.11.2020 г.

 

 

image

 

Убийството на шефа на ядрената програма на  Иран  Мохсен Фахризаде най-вероятно е дело на Израел. Малцина се съмняват в това..

Ученият е  „цел №1 на израелското разузнаване „Мосад“ сред ядрените учени на Иран“, твърди  израелския журналист Йоси Мелман. То си е ясно.

В интервю за „Вашингтон Пост“ Мелман автор на книгата за израелските тайни операции „Шпиони срещу Армагедон“, допуска, че убийството е организирано от Израел, но правителство мълчи

 Убийството показа много сериозни слабости на разузнавателните служби и службите за сигурност на ислямска република Иран , коментира  „Вашингтон пост“ .


Категория: Новини
Прочетен: 648 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 28.11.2020 22:54
Калина Андролова, Фейсбук
image
Що за човек трябва да си, за да кажеш, че "българите не умират от коронавируса, а заради хаоса в управлението на кризата". А във всички останали държави по света от какво умират?! През лятото обясняваше на умиращите днес, че няма вирус и Борисов ги затваря нарочно.                                                                                                    Омерзителен персонаж! Както казваше Удхаус, той е един от онези хора, чиито крака трябва да преброиш, за да се увериш, че не е магаре! Смъртта на българите е добра отправна точка за некадърната му пиар кампания. Той не си мръдна нито пръста, нито ума (?), за да направи НЕЩО в подкрепа на битката с КОВИД. Тъкмо обратното, от самото начало саботира всички усилия на властта за всякакви мерки. Въобще, има по-тежки престъпления от паленето на книги. И едното от тях е да не ги четеш. (Бродски). В резултат много често празнотата в главата формира жестокост. Липсата на фина и емпатична същност у този човек е шокираща.
Категория: Новини
Прочетен: 463 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 28.11.2020 21:02
                          imageСветослав ПИНТЕВ

    
Ако не вярвайте - разходете се из Сицилия.  Като мине ковидната лудница , де.
Ще видите по улиците чушкопеци, ще опитате туршия, която е се различава от нашата…  Израснал съм със сицилианци и знам колко близки сме по темперамент. Отивам им на гости. Нося в куфара труда на италианския историк Винченцо д
Амико. Той твърди, че около 3 милиона съвременни италианци са потомци на… древните българи, които през соца и научиха да наричаме прабългари.
Доказва го с антропологични изследвания и документи. Известно е, че аспаруховият брат Алцек се заселва до днешния,  град Беневенто около 657 г. Според сайта на град Канталупо той е основан от българския хан Алцек. Казвал се Кан Телепед-резиденция на хана. После простолюдието го латинизира. Пише го черно на бяло. Не и в нашите учебници, разбира се. А българите идват 150 години по-рано, но това е за друг разказ. 

      Пристигаме с влак, качен върху ферибота.

    Островът пак ни изненадва с великолепието си. От прозореца  виждаме море,палми, нахлува аромат на цветя. Тръпката е  еротична. Съвсем сериозно.

Следва

   

Категория: Туризъм
Прочетен: 950 Коментари: 0 Гласове: 5

imageСветослав Пинтев

Лакърдиите са голямата,вечна и искрена радост на българина. Да се р
аздумаш с комшията, да го развеселиш, той да те разсмее, от това по хубаво няма.  Най-паче това изкуство се отдава на  слугите народни в Министерския ни съвет. Поне напоследък. Поради високите им постове техните лакърдии се втурват в телевизора, превръщат се в новина, за да развеселят цял народ, а след това майката да му разплачат, но това са подробности.

Поне първо го разсмиват .
Още се помни култовият Нейчо Неев, който беше казал: “Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер”. Което е абсолютен факт. Поне беше самокритичен този Нейчо.

         Нали знаете, че министър означава слуга, както им викали още в древния Рим. Там имали един празник, наречен Сатурналии,разказвали сме май за тази неистова древна  пачанга.  През няколкото му дни цялото римско общество се обръщало наопаки. Прието било през тях 

робите да командват, а господарите да изпълняват,


та се налагало най- първите държавни мъже да се превръщат в клоуни и да правят смешки на народа. И при нас така се получи,  но някакси спонтанно стана, от сърце. Без да сме се уговаряли предварително за някакви празници .

Категория: Политика
Прочетен: 272 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Ноември, 2020  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30