Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Текстове на журналиста Светослав Пинтев.
Автор: pintev Категория: Новини
Прочетен: 663568 Постинги: 372 Коментари: 155
Постинги в блога от 30.11.2020 г.

Откъсчета от "Българи от ново време",
СИЕЛАimage


  И така, господа съдебни заседатели от бъдещето...  „Ледът се пука”,  би извикал бодро Остап в този исторически момент на криза и разгул.   Навлизам плавно, като „Титаник” в айсберг, от журналистиката в литературата.

Преди години, като студент по българска филология, се напих в барчето на Армейския театър с един брадат любител на водката, който се оказа извънредно подла и подмолна литературна гад.

Ужасно чудовище

  Не ме предупреди, че е   известен в някои среди български поет. На другия ден имах изпит по „Нова българска литература” в Университета.  Познайте какво въпросче ми се падна. Да, анализ на творчеството на този същия български поет, което, за разлика от него самия и алкохолните му приоритети, изобщо не познавах. После цяла вечер го търсих по кръчмите, за да го пречукам по някакъв особено брутален начин. Надявам се никога да не бъда на неговото място. То няма и  начин. Всъщност това няма никаква връзка с настоящето повествование.   


Змеят в нашата  митология е древен демон,
с образ на змия, човек или пернато. Тялото му някога било покрито с броня от светещи люспи.  В наше време те са заменени с бронята на лъскав „Майбах” и хеликоптер. По-смотаните от този вид карат „Мерцедеси” последен модел.      Змеят в древността е бил зла сила, протеже на бога на злото Чернобог, който се стреми да разруши божествения ред — Правда, която в наши дни напълно е изчезнала от лицето на земята ни.   Днес змеят е пратеник на Кукловодите,  които също се молят на олтара на Чернобог, но сега му викат

бившата Държавна сигурност, не знам защо бивша

Тя винаги е била острието и щита на  Партията, но това е един култ, който никога няма да разберете с бъдещите си мозъчета, та затова няма и да ви го обяснявам.  
В стари времена змеят можел да се превръща в млад мъж и да подмамва или отвлича жени.  В България през новия век той има стотици глави. Едната е мутра, една е с бяла якичка, една е капиталист, но върши същото, като набляга на кинтите, за да си плаща на юнаците да не го закачат, да си строи замъци по Южното, Северно Черноморие, а и в Маями, Флорида.   Някога   змейовете рекетирали  селата, край които живели,  за да им дават като данък млади девойки. Днес са отровили всичко, но прибират цели градове  заводи,  имоти, а младите не са девойки, но сами се дават за курбан.   

От три поколения Главният змей опустошава садистично нашата малка земя, а главите му непрекъснато се възстановяват. 

  Отделни змейове (хали) в древността правели и добро -  пазели селата си от други змейове и помагали на хората в беда. Тия екземпляри отдавна дадоха фира. Най-благородният от тях, който оцеля до наши дни,  е един катаджия, за  когото  Любо Дилов разказа ония ден  във Facebook. Викал: „Аз съм като Робин Худ. Вземам пари, от тия, които са се провинили и ги раздавам на добрите хора. Засега стигат само за един добър човек. За мен..”

Категория: Новини
Прочетен: 554 Коментари: 0 Гласове: 2
image
Писано 2013 г., но можеше и да е днес

 
С безумните си истерични действия, с кофите с помия, партиите са на път да сринат и малкото останало от доверието в тях, да се самоубият ритуално. Да направят така, че никоя от тях да не може да управлява. Нито дори всички заедно.

Опиянени от ламтежите си, увлечени в опитите си да ни манипулират, те така се оляха, че са на път сами да си прережат вените. Фройд би го свързал с нагона към смъртта, а Алфред Шютц - с невъзможността им да съществуват в "социален съвместен свят". По-скоро е от чиста глупост и лакомия. Само дето удобната теза "всички са маскари" може да избие в неочаквана посока и да им отвинти главите.

Нямате ли чувството, че ги направлява опитен кукловод, чиято цел е партиите наистина да изчезнат, за да си обнови куклите? Звучи абсурдно, но тяхното поведение не е ли абсурдно?
Йонеско
и Бекет могат да си изядат предизборните плакати без подправки, пардон, афишите, ако тръгнат да се сравняват с нашите майстори в жанра. Да дойдат да се научат на театър на абсурда. Те са покойници, де, няма как да довтасат, но така е думата. Дето викаше въпросният абсурдист Йонеско: "Светът ". Особено България. Не случайно на Държавния цирк, преди да изгори, само обновяваха надписа "Еди-колко си години народна власт, еди-колко си години цирк". А щеше да е актуално и с думичката "демокрация". Ако имаше Държавен цирк, ама то пък няма. Тази функция сега изпълнява цялата ни държава.
Категория: Новини
Прочетен: 310 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.11.2020 20:35
imageКонспирацията да започне сега. Бил Гейтс и рептилите настъпват.

Първата ваксина на “Пфайзер” срещу COVID-19 ще бъде у нас до Нова година, може и в началото й. Първначално в страната ще се внесат 125 хиляди дози, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на днешното работно съвещание на правителството..
Ваксината ще е напълно безплатна и ще се предоставя на тези, които абсолютно доброволно желаят да си поставят, заяви Ангелов
Научихме също, че София излиза от областите с най-висока заболеваемост – от 1000 случаи на 100 000 и в тази група остават само две области – Габрово и Кюстендил.
  .
Категория: Новини
Прочетен: 1151 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 30.11.2020 17:12

imageИзписа се много за т.нар. Гробница  на египетската богиня-котка Бастет в областта Мишкова нива на Странджа планина, въпреки, че доказателства за такава връзка там  няма и никога не е имало. Да не говорим, че по дефиниция

богините са безсмъртни

 Следователно- не би трябвало изобщо да са погребани.
Богинята-котка Бастет  лови шарани. А през соца е пусната в употреба, за да разчистят службите едни хора...Въдицата е името на Ванга.
Огромната популярност на този съвременен мит се дължи на факта, че навремето  Людмила Живкова изпраща

експедиция в Странджа,


която е покрита от булото на секретността. След смъртта й участниците са набързо осъдени за злоупотреби, което е достатъчно на мълвата да роди вълшебна приказка със съвременни елементи, пред която сам Аладин би се засрамил.

Дъщерята на Тодор Живков и председател на Комитета по култура  се запалила по една карта, която през й показал иманярът Мустафа, претрепан после от службите, да не им се пречка.
Бродеше и смехотворен слух, че британското разузнаване  разкрило на Людмила, че там се крие тайната на човечеството. А май се оказа номер на ДС, но затова ще пишем друг път.

  В този сюжет бе замесено и името на пророчицата Ванга,

която била видяла как преди хиляди години  по тези места дошла цяла армия от Египет – роби, войници и военачалници. Носели саркофаг от черен гранит, покрит с тайнствени писмена на непознат език. През една тъмна като в рог нощ , при пълна тишина саркофагът бил покрит с цяла планина от пръст. Робите, участвали в заравянето на саркофага, били избити, за да се запази в тайна  местонахождението му.  Ванга предупредила Людмила да не пипат там, но...

Много от историците гледат на съвременната митология около Бастет като на рядък шанс за е за привличане на туристи, въпреки липсата на каквито й да било доказателства. Проф. Николай Овчаров преди време призна, че не точно откъде е тази легенда и дали изобщо има такова нещо, но  около историческите и архитектурни паметници трябвало да се създават митове, които да примамват чужденците да ги видя

Категория: Новини
Прочетен: 692 Коментари: 1 Гласове: 4
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Ноември, 2020  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30