Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Текстове на журналиста Светослав Пинтев.
Автор: pintev Категория: Новини
Прочетен: 663189 Постинги: 372 Коментари: 155
Постинги в блога от 02.12.2020 г.

  imageВ Бристол тайнствено се появи паметник на Дарт Вейдър,   върховната  зла сила и острие на империята в култовия филм   „Междузвездни войни“, съобщиха британски медии. Статуята е на мястото на тази на  английския търговец на роби и филантроп Едуард Колстън, станала "неудобна".

 Актьорът, изпълнил ролята на Злодея в космическата сага, Дейвид Праус, е роден именно в Бристол. Той почина в неделя, 29 ноември, на 85-годии от усложнения при  COVID-19.Не ясно кой е издигнал паметника.

Категория: Новини
Прочетен: 359 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 02.12.2020 22:57

imageПомните ли това неповторимо изказване на Тръмп.
"Както и преди съм заяв
явал, и нека само повторя, ако Турция направи каквото и да било, което аз,

в огромната си и недостижима мъдрост,

смятам за прекрачване на границата, напълно ще унищожа и залича икономиката на Турция (правил съм преди!)" написа американският държавен глава, цитиран от световните агенции.

Несравнимата му мъдрост доведе до турското нахлуване в Северна Сирия, което има за цел да изтласка кюрдите по далеч от турската граница  и от едноплеменниците им в самата Турция. Евентуално и да предотварти създаването на кюрдска държава. Не е виновен Ердоган, че яде зелника, а „мъдростта” на бай Тръмп. Кюрдите  се смятат за предадени, разбира се, каквото и да дрънка Оранжавия.

Онези смели бойци, които на практика спряха джихадистите, няма да се дадат лесно и на Ердоган, въпреки , че САЩ ги пуснаха по пързалката. А аргументите на президента Тръмп бяха направо смайващи. Те надминаваха всичките му досегашни изцепки, като граничат с чистата лудост.

Съюзите са лесно нещо", каза тогава Тръмп и отсече, че кюрдите са се сражавали редом с американците срещу "Ислямска държава" само за земите си и водени от свой интерес, което е вярно, но да не би да очаква да се бият за неговата прическа.

. "Кюрдите не са ни помагали през Втората световна война,

не са ни помагали при десанта в Нормандия"

Това заяви този толкова нелеп президент.
"Похарчихме изключително много пари, за да помагаме на кюрдите, било то с боеприпаси, оръжие или пари", каза той
 Някой беше казал, че вместо геполитически, той прави бакалски сметки. Това е факт , от който тегли целият свят. 

Тръмп пък сега се кани дa oбяви кaндидaтурaтa cи зaпрезидент  cлeдвaщитe избoри през 2024 г при при прeдaвaнeтo нa пocтa,  както cъoбщиха американските медии.
Племенницата на Доналд Тръмп неслучайно издава втората част на книгата си: 
"Как семейството ми създаде най-опасния човек в света"-2
Мери Тръмп, еклиничен психолог, тя ще пусне книгата за безобразията ни чичо си, напечена  “The Reckoning” на 20 юли.

Категория: Новини
Прочетен: 283 Коментари: 0 Гласове: 3

За това е товорил и един мексикански министър на културата;    

image Има много общи неща между древните траки, живели по нашите земи, и м убеден е шефът на пловдивското дружество Сириус Владимир Петров.

      Той дава доста примери за мистериозното родство, между които и много общи  черти в ритуалите. Интересно например е, че някои археологически находки      от скалното плато Белинташ в Родопите напомнят за тези в Южна Америка.  Действително приликите са доста, като се почне от местоположението и се    стигне до формата на ямките, които играят ролята на жертвени басейни. На        всичко отгоре има данни, че и двете места са се ползвали като       обсерватории.

      "Наистина има някаква корелация между маите и траките. Любопитно е, че и в       древния град Куско, и в Родопите има по една местност със сакрално       значение и тя се е казвала ... Белия камък", обяснява г-н Петров.

      И на двете места са се извършвали ритуали в чест на Слънцето. Подобни са        изсечените в скалата стълби, по които жреците са се придвижвали към      олтара. Недалеч от Кукленския манастир пък е открита мраморна плоча с     изображение на слънце и птица, наподобяващи древни индиански рисунки. ...

НОЩЕН ТРУД     21.5.2004 г.

    

Категория: Новини
Прочетен: 782 Коментари: 0 Гласове: 2

1994 г.

Пак идат избори. За да се мотивирам  да гласувам, погледнах какво съм си записал на тема избори в един от първите си бележници. Попадам на това безумие. Отпреди едни избори в началото на 90-те. Еех, сега дори изборите не са това, което бяха едно време.

Скоро пак ще има избори. Вече не знам точно за какво. Омръзнаха ми до смърт маймунджолуците им. Пешо Гяволето явно не е на точно същото мнение. Поканил ме е да гледаме предизборните студия у тях, този идиот. Много странна идея, като се замислиш. Пълно психо е. Той обаче се закле най-тържествено, че много ще ми хареса. Дори ме накара да обещая, че ще отида жив или мъртъв. Според мен е напълно, неизлечимо луд. Нали ми е приятел... обещах. Запътвам се към тях. Заварвам го изтегнат на дивана да гледа клипа на БЗНС.

 "Сей, земеделецо, сега му е времето..."

  Гърми от екрана със страшна сила. Това момче наистина се нуждае от много добър психиатър. Надали в тази фаза на заболяването и той може да му помогне, но поне ще го въдвори в съответното лечебно заведение. Тегля му мислено една сочна и сядам примирен с мисълта, че ще прекарам най-тъпата вечер в живота си. Нека да не му чупя хатъра. Разсъждавам така безрадостно до момента, когато в индианска нишка при нас влизат гаджето на Гявола - Деси, сестра й Дениза и някаква непозната, но размазваща мацка с дълги  тъмноруси плитки и нахален поглед. И става интересно...

Категория: Политика
Прочетен: 315 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.12.2020 19:20
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Декември, 2020  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031