Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Текстове на журналиста Светослав Пинтев.
Автор: pintev Категория: Новини
Прочетен: 663580 Постинги: 372 Коментари: 155
Постинги в блога от Юни, 2022 г.
2 3  >  >>
Прекрасната актриса и квалифициран йога преподавател – Вили Марковска, започва да се снима в киното едва 13-годишна, но днес се е фокусирала върху психологията.image
Категория: Новини
Прочетен: 438 Коментари: 0 Гласове: 1
imageРазкопките на Перперикон са застрашени заради неяснота около държавното им финансиране

🇧🇬 Повече от 20 години на археологическия комплекс Перперикон ежегодно се провеждат разкопки, като обектът е завършен на 80 процента.

До тази година, когато все още няма яснота по отношение на финансирането, оповести ръководителят на разкопките проф. Николай Овчаров по време на първото издание на фестивала „Еньовденска магия“, провел се в подножието на Скалния град на траките.

”Поради неясноти и поради нежелание на Министерството на културата да даде разрешение, средствата които ги имаме за мащабните разкопки на Перперикон, са спрени. Това е целева субсидия за община Кърджали, която се получава, както казах, повече от 20 години, с абсолютно неясни доводи", посочи археологът. Проф. Овчаров припомни, че от 2001г. насам Перперикон е финансиран специално от българската държава, от повече от 10 правителства още от времето на Иван Костов, заради важността на обекта като археологически паметник и за развитието на икономиката в Източните Родопи.
Категория: Новини
Прочетен: 305 Коментари: 0 Гласове: 0

 image «Спецоперация» и геноцид: как Россия уничтожает все украинское на захваченных территориях.
Какие первоначальные цели российского нападения на Украину?

Стереть Украину с политической карты, уничтожить украинский язык, историю, архитектуру, культурное наследие...

И, конечно же, демилитаризировать (а попросту задвухсотить) как можно больше украинцев, особенно тех, кто не хочет считать себя «русскими»..

. Мы имеем дело с геноцидом именно в юридическом смысле термина.

В Конвенции о предупреждении преступления геноцида и наказании за него, принятой ООН в 1948 г., определение геноцида основано на двух элементах: намерении и действиях. Обычно труднее всего доказать именно намерение.

В данном случае это совсем несложно. В отличие от большинства прошлых геноцидов, россия не перестает говорить о своих намерениях совершить геноцид. Она делает это постоянно, как будто это какой-то вызов, брошенный Западу. Когда путин говорит, что нет украинской нации или украинского государства, для специалистов по геноциду - это как раз язык геноцида.
Категория: Новини
Прочетен: 537 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 26.06.2022 15:04

imageБългария одобри френското предложение за начало на преговорите за присъединяване на Северна Македония към ЕС , което е доста добро за нас,  а псевдопатриотите ревнаха като ранени в сърцето пантери. Как иначе, Москва ще се разгневи.

Българското вето за РСМ е руска хибридна операция, изпълнена чрез България. То обслужва Сърбия и Русия, защото Москва има интерес първо Сърбия да влезе в ЕС, казва Владимир Владимиров от Българо-македонския бизнесклуб пред ДВ. И това е самата истина.

Той казва още: „Ако направим анализ на антиевропейските и антинатовски тези от една страна и антибългарските от друга, ще се окаже, че медиите, които ги разпространяват, са едни и същи. В България трябва да осъзнаем кой и каква сметка има от това да няма приятелство между двете държави“.

Предателите, които крещят за патриотизъм под диктовката ва Москва трябва да бъдат спрени.

Народното събрание, както знаем,  окончателно одобри предложението на френското европредседателство за започване на преговори за присъединяване на Северна Македония към ЕС. Това стана по силата на проекторешение, внесено от съпредседателя на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов, в което е записано, че България ще подкрепи която и да е стъпка от процеса на европейската интеграция на РСМ при прецизиране на преговорната рамка така, че да се гарантира вписването на българите в македонската конституция "там, където са споменати други народи и на равна основа с тези народи".


Категория: Новини
Прочетен: 831 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 26.06.2022 14:50

Новината: image

Мария Бакалова е новото попълнение в киновселената на “Марвел”. Тя ще участва във филма “Пазители на галактиката 3”. Според световни медии България е получила ключова роля в лентата.

Засега сюжетът се пази в тайна.

Киновселената на “Марвел” не е трудна за разпознаване.

Това е свят на супергерои. Една от перлите в короната на „Марвел“ са американските фентъзи филми „Пазители на Галактиката“.

Вижте работни моменти от "Като за последно":


📽"Като за последно" е българска романтична комедия, чиято премиера бе през пролетта на 2021г. Филмът вече има своята среща със зрителите на фестивала "Златна роза" във Варна, където спечели наградата на зрителите.

В една от главните роли е Мария Бакалова, която беше номинирана за Оскар. "Като за последно" е заснет преди "Борат" 2. По време на снимките Мария Бакалова, в една тридневна пауза, пътува до Лондон на кастинга за "Борат". Във видето са монтирани кадри от филма "Като за последно" и работни моменти с Мария Бакаалова.

📽"Last Call" A girl must be saved from comitting suicide through the power of love. And all that cannot happen without a series of comic situations.

📽"Като за последно"
Едно момиче трябва да бъде спасено от самоубийство със силата на любовта и това не може да стане без поредица от комични ситуации. Когато жълтата преса раздухва фалшива сензация, че 70-годишен жив класик е оплетен в брачните мрежи на 23-годишно момиче, няма как да не се появят свещеник заедно с „превъзпитаните“ си питомци от неделното училище в затвора, бивш военноморски капитан в компанията на шеметни старци, враждуващи за наследство сестри и, разбира се, дебело внуче.

Всеки от тях се бори за това, което смята за най-важно - любов, изкупление, пари, наследство, чест, приятелство. Лавина от абсурдни преживявания преобръща живота и взаимоотношенията на героите. Всеки научава по нещо ново за другия, но и за самия себе си. реж. Ивайло Пенчев сц. Божан Петров Ивайло Пенчев, Весел Цанков оп. Георги Челебиев музика - Георги Стрезов Новината: Мария Бакалова е новото попълнение в киновселената на “Марвел”.

Категория: Новини
Прочетен: 121 Коментари: 0 Гласове: 1
@WhiteHouse   So many Americans are frustrated and disillusioned at the Court’s decision to overturn Roe v. Wade and take away something that’s so fundamental. The Biden-Harris Administration will use all of its appropriate, lawful powers to protect reproductive rights.

Protestors at the Supreme Court let out a primal scream

Категория: Новини
Прочетен: 185 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.06.2022 10:05
imageОще с първите изречения обобщава печалната истина за путнинска Русия, през призмата на историята, но кой са го чуе на това вещерско сборище.
Едуард Радзински е изключително популярен в Русия писател, драматург, историк, журналист, сценарист, телевизионен водещ.

Абонирайте се за канала, моля, ще имате винаги под ръка най-доброто за политиката, историята, изкуството.
Категория: Новини
Прочетен: 669 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 24.06.2022 20:43
image„Ледоразбивачът“ (на руски: „Ледокол“) е трилогия, най-известното произведение на Виктор Суворов, продавана в милионни тиражи..
  • Суворов с документи подплатява там тезата си за превантивната война на Третия райх срещу СССР.
  • Книгата е писана в периода 1968 – 1981 г. До 1985 г. всички издатели отказват нейното публикуване. За първи път са публикувани частично извадки от произведението през 1985 – 1986 г.
  • През 1989 г. излиза за първи път в пълен обем на немски, през 1992 г. на руски, а на български през 1996 г



Абонирайте се за канала, няма да съжалявате.


Категория: Новини
Прочетен: 456 Коментари: 1 Гласове: 2
image"Мы не вторгались в Украину". Лавров заявляет, что это - объявленная "спецоперация". Он говорит, что у них "не осталось никакого способа объяснить Западу, что он занимается преступной деятельностью, втягивая Украину в НАТО".
  • В селе Ягодное Черниговской области российские военные 28 дней удерживали 360 человек, в том числе 74 ребенка и 5 людей с инвалидностью в подвале школе. Без туалета и воды. 10 пожилых людей умерли. "Это борьба с нацизмом?" - спросил журналист.
  • Лавров отвечает, что международные чиновники подвержены давлению Запада и очень часто выступают рупором "фейковых" новостей.
  • Журналист уточняет: "То есть россия - белая и пушистая?".
  • "Россия - не белая и не пушистая. Россия - такая, как она есть. И мы не стыдимся показывать себя такими, какимы мы есть", - заявил российский министр.
  • ▪️По поводу британцев, которые в "днр" были приговорены к смертной казни. Лавров назвал их наемниками и сказал, что их судьбу решит суд банановой республики."
Категория: Новини
Прочетен: 146 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 23.06.2022 20:29
image
Категория: Новини
Прочетен: 467 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 23.06.2022 12:10
2 3  >  >>
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Юни, 2022  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930