Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2021 17:14 - Класиката - крушка Е27
Автор: ansti Категория: Хоби   
Прочетен: 162 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.01.2021 17:18


Както казва една героиня от филма на Камен Донев "Уют" - "Аз към класиката се придържам". 

Въпреки огромното разнообразие от осветителни тела и типове осветление, които са на разположение днес, вероятно най-разпространият източник на светлина още много, ама много дълго време ще си остана крушката с винт E27. Разбира се, nяма как да се извади точна статистика, но със сигурност повече от половината домакинства у нас, а и не само, използват осветителни тела с такива крушки. Привързаността ни към тях не е случайна. На първо място заради лесната им подмяна, което несъмнено е едно от най-големите им предимства. Всеки може да направи сметка за себе си колко струват консумативите на осветителните тела, които използва и да използва осветителни тела според бюджета си. Замислете се преди да направите покупка на осветително тяло за следните неща:

1. С каква гаранция се предлага?
2. Какво се случва при гаранционен ремонт?
3. Какво се случва при извънгаранционен ремонт?
4. Кои са консумативите, които трябва да се сменят най-често?
5. Колко струват първоначалнно осветителното тяло и каква е цената на консумативите му?

Няма да овъртам много и ще кажа веднага, че за себе си знам отговора. След всички тези въпроси, най-изгодно излиза употребата на LED крушки. На първо място, защото тяхната цена вече е абсолючно поносима и не се изисква някакво сложно пресмятане и формиране на инвестиционен бюджет. Става въпрос за цени между 1 и 2 лева, а при поръчка на по-големи количества, цената може да бъде и значително по-ниска. На второ място, но също толкова важно е възможността да се сменя от човек без технически познания, нез значение дали е поставена в някакво "по-изтънчено" осветително тяло или е просто монтирана на една фасонка.

Съвременните крушки, които вече използват LED технологията, произвеждат същото количество светлина като 100 ватова крушка от близкото минало, като изразходват едва 9W електричество, а в допълнение цветната температура може да бъде различна от топло бяло.

Кое обаче може да Ви накара да подмените класическата крушка E27? Дори това да не е икономията, смятам, че следващият плюс ще насочи мислите Ви в правилната посока.

Качество на светлината

Да. Точно така. Качеството на светлината е нещо, което не бива да се подценява. Това е свойството на светлината да предава максимално точно действителните цветове на осветените предмети. Именно с тази си характеристика LED задмина останалите типове осветление, тъй като чрез нея се подсилва усещането на окото, за добра осветеност. Окото възприема по-добре цветовете и мозъка ни получава информация за по-добра осветеност.



Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ansti
Категория: Хоби
Прочетен: 1731
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив