Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2020 17:00 - Учението на Хермес Трисмегист шества победоносно в нашето време
Автор: pintev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 291 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 24.11.2020 12:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           Словото - Бог се завръща през XXI  век

 

Светослав Пинтев

           "В началото бе словото и словото бе у Бога, и Бог бе словото". . Тези думи са буквлна истина ,  на път е да ни се открие, след толкова векове лутане. Поне така твърдят някои.

            Всеки от нас е Бог и сам създава своя свят, чрез мислите и словата си, твърди една уж нова теория, която събра десетки, ако не и вече стотици хиляди почитатели и у нас.  Всъщност тази мъдрост очевидно е на хиляди години, просто сме я забравили, а сега си я припомняме.

      Само с концентрацията на мислите си можеш да промениш реалността, учат  мъдреците, наричащи себе си Абрахами, които се явяват на различни хора, разказват техните последователи у нас. Според тях- това са нематериални духовни учители, част от колективно си съзнание, които се явяват на определени личности и ги посвещават в изключително простичкото си, но изключително ефективно учение. 

            Това е една тайна, която отделни хора знаят от векове, тайна  проста, но с изумителна сила на въздействие. „Вселената е ментална и може да я моделираш със собствения си мозък. Мислите стават неща“, разказват например в Гаятри студио в столичния кв. Гео Милев, кръстено на най-силната и древна индуистка мантра, чрез която човек се обръща и се стреми да се слее със Вселената. .

            Първата стъпка е просто да си поискаш това, което ти трябва, учат те. Също като християнското: "Почукай и ще ти се отвори". Втората стъпка е работа на Вселената - да откликне на вибрациите ти, уверяват. При третата тя връща топката и ти трябва просто да отвориш съзнанието си за нейния отговор. Само не трябва да да мислиш за отсъствието на това, което искаш, защото ще получиш отсъствие. Т.е.-каквото повикало, такова се и обадило. Ако насочваш мисълта си към желаното, а не към липсата му, ще го получиш. Трябва просто да вземеш решение и да съсредоточиш мислите си в определена посока. Когато за дълго време си концентрирал съзнанието си, нещата се случват. "Твоят живот и животът на всички останали е отражение на преобладаващите ти мисли. Това правило няма изключения", твърдят почитателите на „новото учение“: "Ти си като Аладин. Достатъчно е да потъркаш лампата и да поискаш нещо, за да се изпълнят желанията ти“, уверяват те.

     Всъщност това учение е старо като света

 Говорим за мъдростта на  херметиците, водеща началото си от легендарния Хермес Трисмегист, когото отъждествявали с египетския бог на Мъдростта Тот, с елинския Хермес, а по-късно дори и с римския Меркурий. Смята се, че неговите текстове са в основата на италианския Ренесанс.



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930