Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2014 11:04 - Арестуването на Кобляков -позор за България
Автор: pintev Категория: Новини   
Прочетен: 1696 Коментари: 5 Гласове:
-1

Последна промяна: 31.07.2014 23:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Да уточним:Издирването на Кобляков е изпратено от Интерпол – Москва до България, до никакви други европейски страни. 

Във вторник на софийското летище бе арестуван Николай Кобляков- върл противник на режима на президента Владимир Путин в Русия, пише руският електронен в. "Провед", цитиран от БТА. И това доживяхме в последните дни на националсоциалистическото управление,верноподаничеimageски  поклон към Батюшката. А може да е знак към Кремъл, че разсипването на България върви по план, че волята му вече е закон за губернята България. Този път възмездие трябва да има....                
"Ако България ме екстрадира в Москва, там ще ме убият", заявил  правозащитникът пред българския си адвокат. Кобляков е човек, който организира в Париж опозиционни митинги срещу Путин чрез асоциацията си "Рюси-Либерте" ("Свободна Русия"), пише изданието. Сдружението е организирало акции в подкрепа на "Пуси райът" и на "затворниците от Блатния площад", инициирали според властите масови размирици в Москва при завръщането на Путин за трети път в Кремъл.Посолството на Франция е в течение и използва контактите си с българските власти, за да върне "под крилото си" Кобляков, посочва "Провед", но също предполага, че задържаният ще бъде върнат в Русия."Не се уточнява в какво е заподозрян Кобляков", пише сайтът "Грани".

 

Освен френско Кобляков има и руско гражданство, така че България може да го екстрадира в  Русия, което не е просто начало на  международен скандал, а огромен позор, доказващ, че страната ни все още е сателит на Москва. Нещо, което Европа и без това знае, но повече надали ще търпи. Вчера Кобляков написа във Фейсбук, че "по неясна засега причина се е появил в списъците на Интерпол", откаран е в български затвор и скоро ще бъде  съден с оглед екстрадиране в Русия, както пише "Новая газета". Асоциацията "Рюси-Либерте" публикува призив до българските власти да не екстрадират Николай Кобляков- в Русия. Според правозащитниците, "независимо от мотивите за ареста", заради опозиционната си дейност Кобляков може да има неприятности, ако бъде предаден на Москва. Изявлението е подписано и от още две влиятелни френски правозащитни организации - Лига за правата на човека (LDH) и Международна федерация за правата на човека (FIDH). Там се изтъква, че Кобляков се занимава със социално предприемачество в сферата на услугите, предоставяни на възрастни хора. Сдруженията приканват френските власти да задействат дипломатически средства, за да не допуснат екстрадиране на бизнесмена в Русия, доколкото има и френско гражданство. Срещу правозащитници в Русия "редовно се повдигат неоснователни обвинения по мотиви, които всъщност са политически", се казва в документа.





Гласувай:
1


Вълнообразно


1. krastanov - Защо позор?
31.07.2014 11:19
Той е арестуван по заповед издадена от Интерпол по искане на Русия. България, както и Русия са подписали спогодба с Интерпол. По скоро вината и позора е за Интерпол отколокота за България, ние спазваме международните изисквания!

цитирай
2. ok3223 - АКО ИМЕ НЕЩО
31.07.2014 11:54
Оплачи се на ИНТЕРПОЛ. Таам хората са професионалисти от международна класа, и, за да издадат заповед за арестуването му,
СИГУРНО ИМА МНООГО ПРИЧИНИ, И ФАКТИ НЕ В НЕГОВА ПОЛЗА от криминален, а не от политически характер.
ТАКА ЧИ НЕ РОНИ СЪЛИ В АВАНС ...
цитирай
3. injir - Защитавал, , Пуситата, , дето се ...
31.07.2014 17:59
Защитавал ,,Пуситата,, дето се бяха разхвърляли голи в църквата. Дали ако тези ,,девочки,,постъпят така във Ватикана, ще ги оставят да ,, либертаризират,,.
цитирай
4. pintev - А това?
31.07.2014 23:10
Да уточним:Издирването на Кобляков е изпратено от Интерпол – Москва до България, до никакви други европейски страни.
цитирай
5. injir - Знаят къде е.
10.08.2014 16:21
Знаят къде е.
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031