Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2015 13:37 - 9 септември, море, фекалии, нефт и още нещо
Автор: pintev Категория: Новини   
Прочетен: 2031 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 09.09.2015 15:16


no-comment.bg/bg-face/9-septemvri-more-fekalii-neft-i-oshte-neshto.10186


image
Говорихме си вече за морето и фекалиите, да си поговорим сега за празници, море, петрол, фекалии и още нещо. Да започнем с празниците, разбира се.

Днес е 9 септември.

Да се радваме и да се веселим, призовават червените шамани, без капка срам.

Като сме безделници, да не сме без празници, както казваше Радой Ралин, когото многократно съм цитирал във връзка с тази крилата мисъл. Помните ли тази дружба?

И веднага се сетих за Тодор Славков, внук на Тодор Живков.

За кого друг, ако става въпрос за празници. И в целувките го бива. И в символичните актове. Нали помните как хубаво си свали гащите във "Вип брадър"?

Нали е 9 септември.


imageНовината от последните дни е, че Тодор Славков влиза в политиката. Той щял да вдъхне живот на партията на баща си - "Напред България". Вдъхновен от партията на дядо си най-вероятно.И от нейните покровители.

Видях билбордовете на тошсовата партия по магистрала "Тракия". В тях са налети милиони.


Не е трудно да се досетим, че малък Тошко би могъл да бъде не по-малко верен на Москва от дядо си. Дори и повече, ако това изобщо е възможно. Нали помните как хубаво си свали гащите във "Вип брадър"?

Сега за месеца на празниците, свързани с различните ни видове освобождение.


Един бивш и два настоящи. Парадоксалното е, че този от миналото предизвиква повече страсти и шум, докато другите отминават и заминават незабележимо.

Денят на Съединението 6-ти септември се изниза тихо и кротко, както винаги.

Така ще и бъде на 22 септември - Ден на независимостта, превърнал България в истински свободна държава, възстановил статута й на царство след повече от пет века, през които султаните, а и всички останали властници в Европа, са направили каквото могат, за да бъде изтрит от лицето на земята споменът за могъща българска империя от миналото.

Не знам защо, но не сме свикнали да ги празнуваме от сърце, да се веселим на тези светли дати. Те минават и заминават като „Ориент Експрес". Държавата прави най-необходимото, за да ги отбележи, нали те са я създали, но много-много не се напряга. Вяли речи на първите мъже, скромен парад, тук там по някое окачено знаме. Целокупното гражданство ги брои просто за почивни дни .

Виж, с 9 ти септември не е така.

На него пак се веят червени знамена, носят се портрети на Сталин, пак плъзват пионерчета. Наистина последните не са истински, а пародират времената, когато ни разкарваха като простинали кобили с червените връзки по жълтите павета , за да поздравяваме другаря Живков, които ни махаше ведро от Мавзолея.

Сега едните хукват към паметника на Съветската армия, другите вадят спрейовете, за да го боядисат. Емоциите избухват, става екшън. А и тръпката я има-

дали Червнената армия няма пак да реши да дойде насам.

„Вече 25 години имам една мечта – да постигнем национално помирение по отношение на 9 септември. Мечтая двете разделени части на обществото да поднесат заедно венци както на Братската могила, така и на паметника до НДК на жертвите на комунизма", каза миналата година по това време историкът акад. Георги Марков. Е няма как да стане, когато едните са надяват пак да дойдат чужди войски.

Премиерът Бойко Борисов пък се срещна с концесионерите на газовите и петролните находища.

- Надявам се в най-скоро време в нашето Черно море от находището "Хан Аспарух" да започне

проучването за добив на природен газ и петрол

Така каза Борисов.
Аз пък се надявам Тодор Живков да му е казал, когато Бойко го охраняваше, че и той имаше такова желание, но братушките го порязаха.

Че те избиват с всички средства подобни мисли от главите на управниците на малка България.

Дано да му го е споделил, за да се избегнат нЕкои грешки на растежа, не за друго. Борисов и сам го усети впрочем.

Наскоро четох, че американският петролен магнат Арманд Хамър, приятел на Съветска Русия от създаването й, както и на самия Ленин, вдъхновител на неговата НЕП, спасила страната от пълна разруха, разкрил пред Тодор Живков, че имаме

огромни нефтени и газови находища в Черно море.


Поискал да ги разработи при много изгодни условия, както и румънските.

Било началото на 80-те.

Покойният журналист Горан Готев, свидетел на събитията, пише, че 80-годишният Арманд Хамър му казал, позовавайки се на сателитните снимки: „Дори нямате представа какви големи морски петролни ресурси имате, а постоянно зависите от внос на нефт и нефтопродукти. “


Милиардерът дошъл в България през 1983 г. и се срещнал с Тодор Живков, за да получи предизвестения му отказ за добива на петрол.

Причината е, че преди това

Хамър посетил съветския лидер Леонид Брежнев.

За да го убеди да разреши добиването на петрол в Черно море. Ето какво споделил американецът с Горан Готев:


„Брежнев категорично се противопостави
с аргумента, че това нямало да бъдат морски петролни платформи, а американски военни бази за наблюдение на Съветския съюз и на съседните социалистически страни." Веднага заминах за Москва и по традиция още на следващия ден бях приет от Брежнев. Обстойно и аргументирано му обясних ситуацията, но той бе непреклонен: "Това означава да настаним в Черно море агенти на ЦРУ!"

Припомних му, че той добре ме познава, между нас винаги е имало искрено приятелство и взаимно доверие и аз персонално ще се превърна в кадровик, като гарантирам лично за всеки работещ на бъдещите платформи, че няма да има връзки с американските секретни служби. Брежнев уклончиво ми отговори, че трябва да обсъди въпроса с компетентните органи, но бе повече от очевидно, че отговорът му е предопределен: "Нет!"


Това ви звучи познато, нали? Днес приказките на пропагандата са абсолютно същите-все едно сме през 60-те,70-те,80-те.

Тодор Живков е споделял, че Брежнев категорично е забранил добива на петрол от България.

Дано и сега не си останем само с фекалиите в морето и извън него. Или лайната, както ги нарича народът.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031