Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2015 11:20 - СКАНДАЛ! Цветан Василев: Пеевски контролира министри на Бойко Борисов
Автор: pintev Категория: Новини   
Прочетен: 1342 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.10.2015 11:26


„Не знам каква част от министрите на Бойко Борисов са под негов контрол и каква част са под контрола на ДПС. Със сигурност има министри, които се контролират повече от Пеевски и кръга около него“.image

Това заяви пред контролираната от самия него ТВ7 банкерът Цветан Василев. „Знам всички отношения на финансовия министър Владислав Горанов с Делян Пеевски – неслучайно двамата пият заедно кафе и говорят по телефона няколко пъти на ден.
no-comment.bg/face-of-world/skandal-cvetan-vasilev-peevski-kontrolira-ministri-na-bojko-borisov.11066

Шефът на НАП Бойко Атанасов е назначен с протекцията на Делян Пеевски и още си е на поста, въпреки смяната на правителството“, констатира банкерът.

Не вярвам на прокуратурата и на честен процес в България, казва Василев.

По думите му в КТБ има активи за минимум 2 млрд. лева и те могат да бъдат осребрени при волята на държавата и кредиторите. „Ако говорим за някакъв план, това не е планът „Барбароса”, но опостушенията може да се окажат като ситуацията в Германия след Втората световна война.

Преди седмица излязоха статистики за бюджетния дефицит и въпреки опитите на Горанов да лъже Евростат, то дефицитът е 3,8% официално. А ако не се върнат средствата, предоставени от Фонда за гарантиране на влоговете в България, ако държавната помощ за Първа инвестиционна банка стане невъзвръщаема, то дефицитът ще отиде на 8-9% – знаете ли го това, попита Василев.

Банкерът смята, че с негова помощ и помощ на акционерите в КТБ може да се възстанови голяма част от средствата на ФГВБ – чрез откупуване на активи на банката. Това обаче не можело да стане без негово участие, защото имало редица проекти, които станали заради Василев. „Не говоря за възстановяване на КТБ, а за намаляване на щетите, поясни той. Василев е убеден, че Владислав Горанов заблуждава, че не може да се възстановят повече от 30% от КТБ. Ние имахме контрол върху работещ, активен бизнес – твърдя, че КТБ беше „витална банка”. Нашият модел беше да влизаме в даден бизнес, да го оздравим и да го продаваме – това ни сваляше административните разходи“, посочи Василев.





Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930