Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2016 23:07 - Кралят на Йордания убеждава Путин да жертва Асад
Автор: pintev Категория: Новини   
Прочетен: 1065 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageЗа да се придвижи напред политическото регулиране в Сирия е необходимо Башар Асад да се оттегли от президентския си пост. Това се разбира от всички, в това число и от Русия. Това каза в специално интервю за CNN кралят на Йордания Абдула II, който ще посети  Москва за разговори с руския президент Владимир Путин.
Според него, сега всичко сега опира до синхронизация на действията между заинтересованите страни и единствената разлика в мненията е за сроковете, в които това трябва да се случи. Русия настоява това да стане след година и половина, а други страни, в това число САЩ настояват за по-кратък срок.
Очевидно е , че Запада разчита на монарха като посредник, който да убеди Путин да жертва Асад. Кралят  е известен с дипломатическия си талант, а също и като непримирим противник на ИД. Той лично бомбардира терористите при нападението на военновъздушните сили на страната му. Абдула е прозападно ориентиран, но се ползва със симпатиите на Москва, защото е учил в руско военно училище, освен в САЩ. image
„Ще говоря с руския президент за необходимостта да се придвижи много бързо напред политическия процес в Сирия. Ние работим заедно с Русия за прекратяване на огъня в тази страна и настъпление на всички сили срещу „Ислямска държава”, допълни кралят на Йордания. Говорейки за участието на страната му в борбата срещу ИД в Сирия и Ирак, той подчерта необходимостта да се проведат консултации във формата от Виена. Ето думите му: „Виена е много важна от гледна точка на това как си сътрудничим с Русия. По мое мнение, ако успеем да получим гаранция, че Русия ще се присъедини към координираните усилия, то това само би подобрило ситуацията. Но това е проблем между Москва и Вашингтон“, каза Абдулла II.



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930