Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2020 12:22 - Политиците ни сурвакат, та свят да ти се извие...
Автор: pintev Категория: Новини   
Прочетен: 236 Коментари: 1 Гласове:
4




image




Писано преди  няколко години, ама е като от днес почти. Само Волен е изваден от играта. Засега. А Каракачанов не кани още Путин на гости, просто изпълнява плановете му за Македония. За наша сметка.

Светослав Пинтев


 
Исках много да напиша нещо за Коледа, за Нова година, за коледари, сурвакари, празнични звънчета, еленчета, Снежанки,  баници с късмети, подаръци, такива хубави  и жизнеутвърждаващи неща. Не става и не става,  нашите мили политици така започнаха да ни сурвакат, че свят да ти се извие

 Забравяш и зае Сурва, забравяш за всичко. Искаш само да се измъкнеш да ти остане здрава гърбина, а  така ще е май и през новата година. За малко да премина в рими, да ме прощавате…

Управляващите ни сурвакат яко с поредица безумни решения, поднесени кой знае защо в навечерието на празниците, ще кажеш, че са мазохисти.  Или садисти? В този дух е и  поредното изпълнение на Волен, а държавният глава със странното си поведение никак  даже не обединява, а сякаш нарочно нахъсва част от нацията срещу друга част, точно преди най –светлите дни. По ленински…  В този кюп е и опозицията с тоталната си неадекватност и неистова жажда за власт, които ни пробутва като загриженост за бедните, за унижените и оскърбените. Да де , ама тази партия създане 99% от родните милиардери и милионери, ако си спомнят.  

Цените на водата скачат като кенгуру

И те са новогодишен подарък. За народа, който ще ги плаща, но и за БСП, на която и дойдоха дюшеш.

Бойко Борисов пък отвлича вниманието като води повече от странни диалози с вицепремиера си, като в битова комедия са.  Валери Симеонов се чувствал "изработен" от премиера за лифта на Банско, не искал изобщо да го вижда. Друг един вицепремиер нае име Каракачанов успокоява по телевизията, че всичко ще се уреди, нямало никакъв проблем между двамата големци. Много добре се разбирали всички в коалицията, било съвсем нормално да хвърчат искри чат-пат. Така де, не сме ги поставили там да се гледат и да си раздават целувки, като Симеонов и Караянчева. Нали с двамата нея се гледат и съзерцават, това е предостатъчно, за да крепне дружбата.

 Имам чувството, че по върховете не работят, а гледат индийски филми, като после ги пренасят във взаимоотношенията си, но тази тема специално ще я развия някой път.

Самият Каракачанов пък искал горещо Путин да дойде у нас.   Едно безумие на президента, което и управляващите прегърнаха.

"Разбира се, че Путин трябва да дойде на 3-ти март. Всяко друго мислене е слугинско и комплексарско на хора, които нямат собствено самочувствие и достойнство“, заяви той. Сериозно? На мен пък ми се струва, че точно вицепремиерското мислене е слугинско и комплексарско, мислене на хора, които…. Както го е казал там.  Но това поведение

вече е плашещо

„Патриотите“ здраво теглят каруцата към Кремъл. Да вземем един друг любим герой от трите, кита, които крепят кабинета.  Лидерът на  „Атака“, която е част от управляващата  коалиция, както знаем, се похвали във Фейсбук, че е имал лична среща с главния идеолог на Кремъл и руския президент Владимир Путин – Александър Дугин. Срещата им била на международния форум "Финансовият капитализъм и неговите алтернативи за 21-ви век" в Кишинев. Сидеров нарича Дугин  „световноизвестния геополитик“, добавяйки, че за него е било изключително удоволствие да проведе „един дълъг разговор за алтернативите на глобализацията. А той е основният идеолог на евразийството и един от най-яростните противници на Европейския съюз. Наскоро в интервю за Нова телевизия дори си позволи да каже: „България е наша“, тоест руска.



Гласувай:
4



1. ivo1 - А и датата от президента доста е п...
10.12.2020 17:29
А и датата от президента доста е позакъсняла.
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930