Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2022 20:34 - КОЙ ГОНИ ЦИРК GIROLDON?
Автор: pintev Категория: Новини   
Прочетен: 162 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.08.2022 20:36


imageСемейната двойка артисти Алберто Фолети и Ленка Махонинова-Фолети идва от кантона Тичино в Швейцария. 

Те се появиха в Мадарската градинка в София за радост на малки и големи.
 
Имаше нужда от нещо свежо в центъра на София.

Благодарим на кмета на община „Триадица“, за което.

Ала Столична голяма община е решила да ги гони. Няма оправия с бюрократите там… Или не с просто бюрократи?

От южните Предалпи, където са добре познати на възрастни и деца, двамата артисти се отправят всяка година към някои европейски страни, най-често към Русия, Украйна и Чехия. Сега войната обърка плановете им. Лудостта на Путин обърка целия свят всъщност.

 Затова сякаш войната се е разгоряла в двора им.
Ужасени са от нея.

Играят представленията си на различни езици, но още не са научили български, само от дни са у нас.  Играят на италиански, но всичко се разбира. Комедия дел арте е универсален ключ към човешките души.

Двамата са първи път в България.

В Швейцария, Чехия, Украйна, даже в Русия ги посрещат с радост, телевизиите ги отразяват, но у нассс.

Появиха в Мадарската градинка в София, известна и като „Буката“, за радост на малки и големи.  Имаше нужда от нещо свежо в центъра на София. Благодарим на кмета на община „Триадица“, за което. 

Двамата повече от 30 години пъттешестват по света Алберто е италианец от Швейцария, Ленка е чехкиня.  

 ТЕ са двойка прекрасни актьори-клоуни и циркът им се нарича Giroldтn. Това е най-малкият пътуващ в Европа. Русия и Украйна са постоянните им дестинациСпектакълът им „Глупакът“ не трябва да се заснема, затова просто отидохме да погледнем зад кулисите.

Това обаче е много особен цирк, рискован и рискован, различен от другите и то не само във формата. Държат се сякаш инкогнито и на затънтени места, където ги води случайността, поканата на приятели или усетът на комедиантите, което подсказва, че ги очакват сродни души. В тяхната програма и в тяхното изкуство обаче няма нищо далеч потайно или случайно.

Особеността, а може би и изключителността на цирка Жиролдон го определя като "камерен" и "занаятчийски". От стаята, за грациозността на неговите намерения и начина на действие. Занаятчии, тъй като и двамата зрели артисти създават сами както сценария, така и диалозите, както и режисурата и хореографията на собствените си представления. Но беше точно това! Сами се договарят за ангажиментите, сами се транспортират на място (с цирковата шатра, материалите и целия инвентар), сами поставят пистата, сами продават билетите и оставят публиката да седне . Само след като сте работили като цял екип от колеги (в нормален цирк), можете най-накрая да стигнете до ролята си. И това със сигурност нямаше да издържи изпитанието нито пред публиката, нито пред съвестта на двамата творци, ако не можеше да прикове вниманието, да развълнува, да разсмее, да убеди в концентрация, пълна отдаденост и високо ниво. изпълнение на клоуни и актьори.






Тагове:   Мадара,   цирк giroldon,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031