Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на pintev
Име:
Светослав Светославов

Пол:
мъж

Град:
София

Професия:
журналист

Интереси:
Хората.

Статистика
Популярни постинги:
31

Постинги този месец:
2

Гласове този месец:
2

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
5

Блогъри добавили в любими:
7

Блог вълни:
181
Последни постинги

Караконджовеца е друг вид митично говедо .  Тук прилича на тасманийско.imageАко случайно човек замръкне и не дай боже той да е на път, то караконджовеца го възсядал. Това било някога. Сега възсядат цели трудови колективи и им викат олигарси. Естествено, поставени са от Главния Змей и представляват интгересите му. Караконджо  не напускал човека докато не пропеят първи петли.  Да се надяваме, че петлите  вече пропяват, за да не се налага  да връщаме към живот стария ритуал за „Гонене на змейове и други гадове”, който е доста неприятен за гадовете.

Ламята е чудовище с огромна кучешка глава и с грамадно тяло. В наше време огромен е само  силиконовият бюст. Тя някога имала четири крака, подобни на тези на гущерите. Сега са само два и са сравнително дълги.  Тялото и в стари времена било покрито с лъскави люспи, а сега е цялото в злато и грим. Народът вижда ламята с три, шест или девет глави, но те са много повече и лапат 300 салама в секунда. Ламята  често лети във въздуха и носи като вихрушка всичко

 От "Българи от ново време", Сиела, Светослав Пинтев

Категория: Тя и той
Прочетен: 19 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 00:17
 Полицията на Брюксел извърши  множество арести, включително на няколко души, „които са поискали имунитет от институциите на ЕС“ , когато е разкрила незаконна „оргия“, пише Politico .
Униформените са открили 25 голи мъже, включително евродепутат и неназован брой дипломати.

Медиите съобщават още, че неназованият евродепутат -унгарец  е опитал да избяга през прозореца, но се е наранил и е бил задържан от полицията, преди да заяви имунитет като евродепутат.

Според правилата на европейските институции, евродепутат не може да иска имунитет, ако бъде заловен по време на извършване на правонарушение.

Европейският парламент не е пожелал да коментира инцидента. 
Категория: Новини
Прочетен: 122 Коментари: 3 Гласове: 3

Откъсчета от "Българи от ново време",
СИЕЛАimage


  И така, господа съдебни заседатели от бъдещето...  „Ледът се пука”,  би извикал бодро Остап в този исторически момент на криза и разгул.   Навлизам плавно, като „Титаник” в айсберг, от журналистиката в литературата.

Преди години, като студент по българска филология, се напих в барчето на Армейския театър с един брадат любител на водката, който се оказа извънредно подла и подмолна литературна гад.

Ужасно чудовище

  Не ме предупреди, че е   известен в някои среди български поет. На другия ден имах изпит по „Нова българска литература” в Университета.  Познайте какво въпросче ми се падна. Да, анализ на творчеството на този същия български поет, което, за разлика от него самия и алкохолните му приоритети, изобщо не познавах. После цяла вечер го търсих по кръчмите, за да го пречукам по някакъв особено брутален начин. Надявам се никога да не бъда на неговото място. То няма и  начин. Всъщност това няма никаква връзка с настоящето повествование.   


Змеят в нашата  митология е древен демон,
с образ на змия, човек или пернато. Тялото му някога било покрито с броня от светещи люспи.  В наше време те са заменени с бронята на лъскав „Майбах” и хеликоптер. По-смотаните от този вид карат „Мерцедеси” последен модел.      Змеят в древността е бил зла сила, протеже на бога на злото Чернобог, който се стреми да разруши божествения ред — Правда, която в наши дни напълно е изчезнала от лицето на земята ни.   Днес змеят е пратеник на Кукловодите,  които също се молят на олтара на Чернобог, но сега му викат

бившата Държавна сигурност, не знам защо бивша

Тя винаги е била острието и щита на  Партията, но това е един култ, който никога няма да разберете с бъдещите си мозъчета, та затова няма и да ви го обяснявам.  
В стари времена змеят можел да се превръща в млад мъж и да подмамва или отвлича жени.  В България през новия век той има стотици глави. Едната е мутра, една е с бяла якичка, една е капиталист, но върши същото, като набляга на кинтите, за да си плаща на юнаците да не го закачат, да си строи замъци по Южното, Северно Черноморие, а и в Маями, Флорида.   Някога   змейовете рекетирали  селата, край които живели,  за да им дават като данък млади девойки. Днес са отровили всичко, но прибират цели градове  заводи,  имоти, а младите не са девойки, но сами се дават за курбан.   

От три поколения Главният змей опустошава садистично нашата малка земя, а главите му непрекъснато се възстановяват. 

  Отделни змейове (хали) в древността правели и добро -  пазели селата си от други змейове и помагали на хората в беда. Тия екземпляри отдавна дадоха фира. Най-благородният от тях, който оцеля до наши дни,  е един катаджия, за  когото  Любо Дилов разказа ония ден  във Facebook. Викал: „Аз съм като Робин Худ. Вземам пари, от тия, които са се провинили и ги раздавам на добрите хора. Засега стигат само за един добър човек. За мен..”

Категория: Новини
Прочетен: 113 Коментари: 0 Гласове: 2
image
Писано 2013 г., но можеше и да е днес

 
С безумните си истерични действия, с кофите с помия, партиите са на път да сринат и малкото останало от доверието в тях, да се самоубият ритуално. Да направят така, че никоя от тях да не може да управлява. Нито дори всички заедно.

Опиянени от ламтежите си, увлечени в опитите си да ни манипулират, те така се оляха, че са на път сами да си прережат вените. Фройд би го свързал с нагона към смъртта, а Алфред Шютц - с невъзможността им да съществуват в "социален съвместен свят". По-скоро е от чиста глупост и лакомия. Само дето удобната теза "всички са маскари" може да избие в неочаквана посока и да им отвинти главите.

Нямате ли чувството, че ги направлява опитен кукловод, чиято цел е партиите наистина да изчезнат, за да си обнови куклите? Звучи абсурдно, но тяхното поведение не е ли абсурдно?
Йонеско
и Бекет могат да си изядат предизборните плакати без подправки, пардон, афишите, ако тръгнат да се сравняват с нашите майстори в жанра. Да дойдат да се научат на театър на абсурда. Те са покойници, де, няма как да довтасат, но така е думата. Дето викаше въпросният абсурдист Йонеско: "Светът ". Особено България. Не случайно на Държавния цирк, преди да изгори, само обновяваха надписа "Еди-колко си години народна власт, еди-колко си години цирк". А щеше да е актуално и с думичката "демокрация". Ако имаше Държавен цирк, ама то пък няма. Тази функция сега изпълнява цялата ни държава.
Категория: Новини
Прочетен: 64 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 30.11 20:35
imageКонспирацията да започне сега. Бил Гейтс и рептилите настъпват.

Първата ваксина на “Пфайзер” срещу COVID-19 ще бъде у нас до Нова година, може и в началото й. Първначално в страната ще се внесат 125 хиляди дози, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на днешното работно съвещание на правителството..
Ваксината ще е напълно безплатна и ще се предоставя на тези, които абсолютно доброволно желаят да си поставят, заяви Ангелов
Научихме също, че София излиза от областите с най-висока заболеваемост – от 1000 случаи на 100 000 и в тази група остават само две области – Габрово и Кюстендил.
  .
Категория: Новини
Прочетен: 294 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 30.11 17:12
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Декември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031