Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2020 14:24 - Защо протестиращите търсят подкрепата на някой си Дъмбълдор срещу Вие-Знаете Кой
Автор: pintev Категория: Забавление   
Прочетен: 260 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 13.12.2020 14:31


image  

Един приятел се оплака, че не спал добре. Цяла нощ сънувал репортерката, която, отразявайки протестите, изрече по Нова телевизия чутовнатата фраза: "Има плакати, на които протестиращите търсят подкрепата на някой си Дъмбълдор. Очевидно му имат доверие".
Въпросният господин от надписа е не друг, а директор на училището „Хогуортс”, в което учи малкият магьосник Хари Потър от поредицата на писателката Джоан Ролинг. Очевидно е наистина, че му имат доверие, на кого друг да имат в наше време. 

Та Дъмбълдор е велик магьосник и враг на Черния лорд,  в книгите от поредицата евфемистично е наричан Вие-Знаете Кой, чието име не трябва да бъде произнасяно, защото предизвиква ужас. И аз имам усещането, че това лице е съвсем реално в нашата действителност.

 Вие-Знаете Кой от десетилетия ни разиграва като фигурки за вуду магия, дупчи ни с игли, гърчим се, съживява ни. И е съвсем естествено да потърсим подкрепа от Дъмбълдор, друг не ни остана. Истинското име на черния лорд е Волдемор, да ви кажа под секрет, а той-много ми напомня за Княза на мрака, или Сатаната, приел образа на професор Воланд от „Майстора и Маргарита” на Михаил Булгаков. Някои казват, че прототип бил самият Сталин.

 Гледах репортажа от протестите за Дъмбълдор с един човек, който е тридесети набор, и той не знаеше кой е, но за младо момиче е необяснимо да не знае, вика приятелят ми Виктор. Не е прав, съвсем естествено е, в реда не нещата. Медиите, електронните на първо място, от години

селектират кадри, които не знаят и бъкел за нищо
, дори от нещата, които интересуват младите хора. Да не говорим да имат представа от случилото се в държавата през последните десетина-двадесет години, каквато и да било обща култура. Естествено, така е много по –удобно да бъдат манипулирани. Когато си Tabula rasa, всеки идиот може да пише върху девственото ти съзнание, а ако си репортерка по недотам девственото ти тяло, за да те накара да произведеш каквато си иска новина. А така се работи много приятно.

2014 г.




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930