Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Текстове на журналиста Светослав Пинтев.
Автор: pintev Категория: Новини
Прочетен: 666335 Постинги: 372 Коментари: 155
Постинги в блога от 24.11.2020 г.
image Спиритичен сеанс с духа на Юрий Гагарин... Той пита:  - Кацнахте ли вече на Марс? .... Как така не можете да излизате от къщите си?   
Категория: Забавление
Прочетен: 190 Коментари: 0 Гласове: 1
imageЩатът Пенсилвания официално обяви победата на Джо Байдън над Доналд Тръмп на президентските избори там.   Губернаторът Том Улф написа в Туитър, че Държавният департамент на Пенсилвания е "сертифицирал" резултатите от гласуването на 3 ноември, след като Мичиган направи същото вчера. „Както се изисква от федералния закон, аз подписах удостоверението за установяване на победата на Джо Байдън и Камала Харис“, пише още Улф. 
Категория: Новини
Прочетен: 288 Коментари: 1 Гласове: 3

image
Светослав Пинтев


Говорим за мъдростта на  херметиците, водеща началото си от легендарния Хермес Трисмегист.  Триждивеликия, когото отъждествявали с египетския бог на Мъдростта Тот, с елинския Хермес, а по-късно дори и с римския Меркурий.

Наричан е “Майсторът на Майсторите”, мъдър мъж, живял в Древен Египет,  известен и като Сеяча на Окултната мъдрост, Основателя на астрологията, Откривателя на алхимията,  Писаря на боговете .  
 Има такива, които твърдят, че е роден в древна Атлантида преди повече от тридесет и шест хиляди години.  Така твърди например прочутият американски медиум Едгар Кейси .
Това, че Вселената е ментална е един от принципите на Хермес. Друг е принципът на рода.  „Родът е във всичко; всяко нещо притежава свой Мъжки и Женски принцип; Родът се проявява на всички нива...” Смята се, че неговите текстове са в основата на италианския Ренесанс. Хермес е наричан и “Три пъти мъдър” , защото неговата мъдрост бил 


утроена в три личности

-стълбове на цивилизацията: първият с това име-бог,  Тот е “цивилизационен герой”, като поставил началото на мистериите на божествената наука и мъдрост, която оживява света, после запазил принципите на тази свещена наука в йероглифи.
Вторият Хермес, роден във Вавилон, бил вдъхновителят на Питагор. Третият бил първият учител на Алхимията. “Пророк без лице” – пише специалистът Пиер Лори. Антоан Февр във “Вечният Хермес” пък твърди, че Хермес има място в ислямската традиция, макар че името му не се появява в Корана. Житиеписци и летописци от първите векове на ислямската Хеджра бързо отъждествили Хермес с Идрис, наби от сура 19.57; 21.85, когото арабите също отъждествили и с Енох (“Битие” 5.18-24). 

 Писанията, приписвани на митичния Хермес Трисмегист и неговите последователи, били редактирани и издадени по нареждане на владетелите на Флоренция Медичите.  Знае се , че те са изпратили доверен свой човек да ги търси в Македония Под това име тогава бил известна областта около Филипопол, днешния Пловдив.

Според легендата Хермес записал своята мъдрост на зелен камък, който станал известен като  Изумруденият скрижал или Tabula smaragdina. Това били формули за постиане на висшата мъдрост чрез промени в съзнанието. Те се прилагали за мисловна, физическа и духовна реалност. Следовниците му вярвали, че ако критична маса от хора стигне до до ново съзнание, еволюцията ще се ускори.

 Той я създава в древен Египет, после тя потича като животворна река към Халдея, Тракия и Елада... 
Трисмегист или Трижди Великия, 

            В окултната традиция на Хермес Трисмегист има няколко съпруги, които го даряват с много синове, носещи името му.  Те раждат своите синове, внуци, най-извисените от тях понякога и в зрялата си възраст се кръщават на него. Духовни водачи под името Хермес Трисмегист има в продължение на векове, потомци на първия.

 Друга египетска легенда твърди, че бог Тот е божественият  баща на Хермес. Всички основни концепции на днешните езотерични учения, тайни общества, ордени са   въведени от Хермес. Въобще, египетската традиция е  основата на всички по-късни. Още Херодот във втора книга на  „История” отъждествява елинските божества с египетските. За него Бастет е Артемида, Изида е Деметра, Хатон е Афродита, Озирис е Дионисий, Нент е Атина, Ра е Хелиос, Хонсу е Херакъл, а Амон е Зевс. Затова елините бързо приемат култа към Зевс-Амон и се съгласяват, че Александър Велики е негов син.

           Смята се, че самият Орфей донася тайните науки от Египет 

И за това ще напиша скоро.

Категория: Новини
Прочетен: 639 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 24.11.2020 17:08
image

Текст от 2016 г. , когато  още имаше туризъм....

 

Светослав Пинтев

 

Коя е една най-печелившите индустрии в България, дишаща във врата на туризма? Продуктът на кои наши работници е най-търсен? По-точно - на кои работнички, защото статистиката за  гейовете в бранша е май засекретена. Не знам защо, може би е скрита от техните приятели по върховете, които са много повече и много по-добре организирани отколкото можете да си представите.  

 Около 20 000 наши проститутки, работещи стахановски в чужбина печелят близо 1,8 млрд. евро годишно. И това е официално, по данни на ГДБОП и прокуратурата, получени чрез обмен на информация с партньорските служби. Става въпрос само за жриците с български паспорти и лични карти.  А доста наши момичета бачкат и с чужди  тескерета. Само Украйна, Румъния и Русия ни водят в бройката проститутки, пръснати предимно из Европа - съответно  45 000, 30 000 и 25 000. Навярно сте забелязали, че като население сме далеч от тези три държави.  Братушките броят 142 милиона души, миналата нова година гражданите на Украйна  бяха изброени - 45 634 000, а румънците са около 19 милиона. Излиза, че по проститутки, работещи в странство, на глава на населението, не че за всеки има, сме абсолютни световни шампиони. Из „прекрасните” магистрали на страната ни, както и по градовете, щъкат още минимум 7500. Дори не се броят тези в политиката, които са нещо като „мадам” за останалите. Иначе родни фондации усвояват добри пари за борба с трафика на хора, т.нар. търговия с бели робини.

            В тази връзка се налага пак да цитирам една

мисъл на 40-ия  президент на САЩ Роналд Уилсън  Рейгън:

„Политиката е втората най-стара професия. Мисля че е твърде близка до първата”.  Би трябвало, всеки коментар да завършва с тези думи, както Катон Стари е казвал на края на всяка своя реч пред Сената на Рим, дори да говори за реколтата: „Картаген трябва да бъде разрушен”. Което ми напомня, че древните римляни препоръчват изобилие от хляб и зрелища, за да мирува народът.
и дават толкова малко хляб, че спокойно можем да се наядем с пасти, както би се изразила гилотинираната през 1793 г. френска кралица Мария Антоанета, далечна прабаба на Симеон Сакскобургготски. Покрай изборите и той изплува неочаквано, като руска атомна подводница. Даде фундаментално интервю на бившия говорител на правителството му Митко Цонев. Така няма опасност някой да му каже в очите, че  вече не може и бълха да вкара в парламента, защото се съюзи с тези, които разстреляха чичо му и хиляди „интелигенти”. Те затова са толкова кът. Сега Симеон разчита Касим Дал да осигури избиратели за партията му. Царя се похвали  колко толерантен бил към предишните управления. Той още не е разбрал, милия, че точно затова милионите му избиратели изчезнаха яко дим и клонят към нула. Ваше величество, хората ви посрещнаха като бог, защото се надяваха да извадите престъпленията им, а не да им станете дясна ръка..

Предизборно заваляха
Категория: Новини
Прочетен: 601 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 24.11.2020 00:22
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Ноември, 2020  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30